Saturday, September 18, 2010

:: Sangat Cool ::

Assalamualaikum wbt..

Malam tadi, tayar kereta member aku ni bocor sebab terlanggar batu simen kt h.way..pukul 11 malam lebih..

Jadi, aku dengan semangat ke'cool'an pergi la tlg tukar tayar...tapi anda semua perlu ingat, watak saya hanya mengangkat tayar yg bocor ke dlm bonet kereta shj..bab2 pusing memusing alat2 menukar tayar tu member2 yg lain..

Tapi, kejadian mlm td takde lah mcm panic sgt..mayb sebab konvoi 2 buah kereta n problem dpt disetelkan cpt...cool ha?

Btw, Alhamdulillah takde sebarang kejadian tak diingini berlaku even sampai rumah pkul 2.30 pagi..


4 comments:

deaf_angel said...

syukur takde apa2...malang tak berbau bak orang2 dulu cakap.

aku tukar2 tayar ni, in fact apa2 pasal kenderaan aku memang bodoh tahap fail abis.

aku tolong2 angkat pegang barang boleh la haha.

Nurissa said...

isk3...
trylah blaja tukar tayar sendiri, bukan susah pon..
pengalaman 2x tukar tayar, start dari buka bonet kuarkan tayar spare sampailah tayar selamat dipasang..
cuma bab nak melonggarkan yg ketat dan mengetatkan yg longgar tu xcukop power kena pakai tenaga lelaki...

::alifdalmim:: said...

Bro. deaf,

hehehe..kita sama..sy mlm tukang ada keje tmbahan..tngkap gmbr kejadian.hehe..

tp sy bab penjagaa kereta sy tahu..saper tak sayang kereta beb~

----

Nurissa,

ish..bkn aku taknak blajar la kak yie..mlm tu aku da offer da nk melonggarkan yg ketat dan mengetatkan yg longgar..tp diaorg tolak..mcm tak cayer je aku leh buat..hahaha..

Nurissa said...

hahaha..nampak sangat diorg xcaye langsung kat ko...

tp kalu kakyie suke jer camtu.. xyah susah2 kuar peluh..kite dah ofer nk tolong org xmo..pe bley buat kan..tolong tengok jerlah