Wednesday, September 29, 2010

:: Kebabommm ::

Assalamualaikum wbt..

Arini 1st day masuk sekolah lps 2 hari bekursus..nampak kann..baru jd guru tetap da kene g kursus..hahaha..

Hari ni cikgu2 sekolah mcm digemparkan oleh kes sepasang pelajar perempuan kembar yang melecur muka dan beberapa anggota badan mereka..pasal apa??..pasal gas kat rumah meletop..kebabommm~

Si kakak yang datang semalam dengan muka kesan melecur mmg memeranjatkan cikgu dan cikgi..mana taknya..tak sangka boleh jadi mcm nih..kejadian berlaku masa seminggu sebelum raya..da tentu budak ni beraya kat hospital..aduh.kesian..

Arini dia datang lagi..kali ni bawa album gmbar sebelum kejadian dan masa kt hospital dan muka yg da nk hampir sembuh..Si adik pula tak dtg sekolah sebab si kakak kata si adik malu nk g sekolah dgn muka mcm tuh..

Semua cikgu tak tahu langsung kejadian ni..bapa dia dtg sekolah masa sekolah buka arituh kata diaorg masuk hospital..tapi tak ckp langsung sebab apa..so, kebetulan masa tu budak tahun satu cuti panjang..mmg cikgu2 ni tak syak apa2..arini dia dtg sekolah terus dpt perhatian GPK's dan GB..

Sumpah! Kesian tgk dia..muka melecur..kulit lengan mengelupas kesan melecur..merah!..tadi ada la cikgu ni bagi duit raya..dan aku sempat pesan kat si Kakak bg semangat sikit, jangan malu dtg sekolah nnti tak belajar mcmana nk pandai..aku kata suh si adik datang sekolah, nanti ustaz bg duit raya..kesian sungguh..

Arini masuk kelas si kakak..aku dduk sebelah dia..tapi tak sanggup nk tengok muka dia..kesian..kecik2 da kene macam tuh..semoga diaorang tabah la menempuh ujian mcm ni..ameen~


p.s : tadi nk tangkap gambar kesan melecur tuh..tapi tak tertekan butang 'capture' ...

p.s.s : terus teringatkan iklan kt tv yg budak perempuan Palestin tu menangis meraung2 bila tangan dia kene sapu ubat sebab melecur..sadisss..


3 comments:

deaf_angel said...

benda dah nak jadi..
tapi susahnye dorang pompuan, aku bukan cakap apa, budak lelaki, 1001 parut satu badan satu muka pun tak kesah, pasal rock, brutal, rugged, macho... tetap hensem.

budak pompuan, aku harap lah, parents dia atau adults boleh ensure dorang dapat follow up medication dan penjagaan kulit sebaik mungkin..

fren, ko motivate dan tengok2 kan la dorang dapat improvekan kondisi kulit etc etc.

cik 18 said...

siannye...cik 18 pon xtaw nak cakap ape sbb xpenah rase...tp sure2 sakit la kan...

teruskan bg semangat pada mereka..

Anonymous said...

simpan sebotol minyak ramuan rahsia