Sunday, March 14, 2010

:: Sekadar Gambar ::

Assalamualaikum wbt..

Cuti ni tak de kerja lain..tapi hari2 ada program utk dibuat..so, malam2 gini rasa mcm nk update gambar terbaru pasal sekolah lah..

layan kan je la yer..


Anak-anak cikgu kt bawah blok kuaters..masa ni lepas sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah..knp semua org gelak n tunjuk kt budak badan besar tu??..sbb dia tgh makan nasi bungkus..

Bukan semua mereka ni adik beradik..kebetulan je warna baju sama..ke, diaorg da pakat ha??..

Haiqal Luqfi..kene denda dduk depan sbb bising main botol ngn kawan dia..dia ni jumpa aku masa solat Jumaat..asyik terpandang2 aku..pastu senyum2..dan dia adalah satu2 nya anak murid aku lps solat Jumaat carik aku n salam..

ehemm2..tak nampak ke, nama aku kt bawah sekali tuh...hahahaha

aku benci org yg ngok g bakar bnda alah ni blkng kuaters guru..semalaman bau asap..naik sakit kepala..esok pagi asap masih tak berhenti lagi..da la tgh panas2 mcm ni..habis berbau baju2 yg dibasuh...saket jiwa aku.

Zulshazrin...aku suh senyum..dia g buntangkan mata dia..

mereka yg belajar mengaji ngn aku
[Danial, Shahir,Zul,Hazwani,Faiz,Adibah]

ini aku candid...masa mengejar budak yg lari dari sekolah..tak nak amik exam..da la cuaca tgh hangat masa ni..berpeluh aku mengejar budak ni..menangis2 tak nak masuk sekolah..tp masa tu aku ikut sifat seorang cikgu..memujuk..kalo ikut sifat geram aku..aku piung da telinga dia..hahaha..mak dia kata..
"Am nak balik buat apa?"
"Tengok TV"
"Kalo tgk tv mmg mak tak bagi balik"
"Main anak kucing.."

sabar je la aku dengan drama budak ni..

sebelum latihan sukan...kene warm up dlu..ketua warm up adalah Cikgu Farhan..[jejaka idaman bdk pompuan sek] hahaha

Husmanita..baca Iqra' 2 dah...comelkan?



5 comments:

anap_ilmi said...

wow...photo blogging...bgs...

NURSHUHADA SHAHAMI said...

salam..seronok tgk kehidupn seorg cikgu..=)sy pn ada cita2 nk jd cikgu tp x kesampaian...

::alifdalmim:: said...

Anap,

tqvm... ;D

------

Nurshuhada,

salam..ada seronok ada pahit jugak..knp tak kesampaian..tak pe, keje apa2 pun baik..asalkan niat kita betul.hehe

deaf_angel said...

enjoy aku baca posting ni..
macam2 kerenah haha

::alifdalmim:: said...

haha..tq very much..