Friday, March 20, 2009

:: Lif ni nk turun.. ::


Assalamualaikum wbt..


selepas menghantar barang ke kereta..aku dan sedara aku [akmal n aizal] pun jalan nak naik semula ke bilik..

tunggu dpn lif dgn penuh sabar..

"ting..." bunyi loceng lif menandakan lif da smpai level G aka O...

pintu lif terbuka..dlm nyer ada sorang lelaki yg berumur 30an..dan pekerja hotel berstatus kakak..

peliknya, pak cik tu still tercegat dlm lif tak nk kluar..

kami kehairanan, lalu bertanya "lif ni nk naik kan??"..

"tak..turun2.." ckp p.cik tu..tak senyum langsung..

"erm...tapi ni da smpai da.." kita balas balik..

"LIF NI NAK TURUN!!"...p.cik tuh membalas dlm nada geram n nk marah2..

mungkin tindakan kami tu melambat kan kerja n urusan dia..

pekerja hotel tuh mcm terpinga2 tak dpt nk ckp..

"let go je la.." aku ckp kt akmal n aizal..

pintu lif bergerak menutup lif...tak smpai pintu lif tu bercantum keduanyer..staff hotel tu ckp..p.cik ni la tingkat paling bawah sekali..

"oo..yeke??"..pintu lif terbuka balik..dan p.cik tu kluar dlm keadaan yg terpinga2 dan a little bit 'malu' jgk ler...

aku, akmal n aizal masuk lif...pintu tertutup je..kami tergelak..termasuk staff hotel tu..

p.s: sedarkah anda..p.cik tuh jgk telah melambat2kan urusan kami??...super hangin..

pedoman: len kali tak tahu tanya!!


10 comments:

Mr. Janggel said...

Ntah hape-hape je kan tak pasal2 hangin...pakcik tuh

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

ntah ler..ttbe je nk hangin..

aiSyaLiciOus said...

hahahah...klu sya pon sure hangin jek...dah sah2 die yg salah tp nak marah2 plak...tp xper la kan..maaf kan je la..huhu...

rizz said...

hahaa igtkn pkcik tu antu lipp kikii

cabincrew are here to kick ur ass said...

ahahhahha.tu berangan ingat kekasih kah?ahahhahahahahhha

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

aisya :

maafkan jer..tak de simpan pape..tp bila ingt balik..kelakar laa..

Rizz :

hantu lif??..tak de la smpai mcm tu..muka dia tak de la menyeramkan pun.. ;p

Cik Saloma :

bukan ingt kekasih..tp dok usha staff hotel dlm lif tu kot..hahaha

ファエズーちゃん said...

ne,adam..ku rasa pakcik tu tgh Post-MS kot..unstable hormonal state..tu yg angin xingat tu..huhu

chimera said...

haha... seb baik jugak lif tu terbukak balik ya... buatnya memang betul apa pakcik tu cakap... memang lif tu turun.... hah... tak ke naya tu...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

Faezah :

ye la kot.. ;p

Chimera :

ohoo..kalo mcm tu aku pun amik kptsan ikut tangga je..hahaha

djambu puadovich said...

haha. patut ko tgkp je gambo pakcik tu tersiput2 malu. haha!