Thursday, March 5, 2009

:: AirAsia dan Sabah ::

Assalamualaikum wbt..

aku melalui hari nih dengan kelam kabut yg teramat sgt..lagi2 pada waktu malam..

kisah bermula mcm nih..arini aku tak delah sebusy mcm semalam..smlm aku rasa tak senang dduk..dgn kelas dr start persekolahan smpai la waktu balik..asalnya ada rehat sejam..tp kene plk re-leave dgn cikgu yg tak dtg aritu..hangin je aku..dgn semangat dan keletihan, aku pg la pnjt tangga bngunan sekolah tuh nk g kls tuh..tup2..cikgu dia da dtg balik..tak jd masuk..adoiii..

trus aku ke comp lab sekolah utk beli tiket..td muqaddimah je..ni start da criter..hehehe

mcm ni..sbnrnyer aku [dan jgk family aku] da beli tiket utk ke Kota Kinabalu, Sabah bln Julai ni..saje je..bercuti..dgn naik AirAsia..[Now Everyone Can Fly]..masa tuh tiket percuma dgn harga RM 0.00..just byr epot tax dll..pegi balik, tmbh mkn dlm flight, byr utk kilo bag lbih 15kg and so on..sumer sekali RM81.00...trikh p'cutian tuh p.busu aku yg pilih..salah satu sbb masa tuh cuti pnjng ckit..dr 16-21 Julai..dgn cuti Isra' Mi'raj dan keputeraan YDP Besar NS [Almarhum Tuanku Jaafar]

jd bila mangkat nyer Tuanku Jaafar..otometik, cuti tuh dibatalkan..dan dlm masa yg sama..aku terikat dgn perjanjian perguruan yg mana aku tak leh bercuti dan tak de istilah Annual Leave lgi smpai abis praktikum..except MC..hehehe..

jd tarikh tu terpaksa diubah..dan yg terkesan aku sorang jer..aku je kene ubah tarikh tuh..yg len sumer kekal sbb diaorg leh amik annual leave..aku kene pegi lambt dan balik awal..super hangin..

16hb Julai ari khamis..so, kene tukar ari Jumaat 17hb..lps abis sekolah terus gerak ke epot..dan balik 2ohb ari senin..asalnya ari 21hb Julai ari selasa..

ok step pertama beli tiket baru..[tiket lama yg RM81.00 tu kira burn sbb tak leh tukar tarikh] tup2..masih lagi dlm promosi..tp tiket mahal ckit..beli da masuk sumer information..da byr jer..line internet hang up..mana aku tak sakit hati.??? terus pening..mcmner nih..harga tiket nih bkn leh cayer..kejap je akan naik mahal balik..

so, aku tawakkal jer..buat esok nyer..esok nyer tuh arini la..cek rege tiket utk pegi 17hb julai.masih murah..tp probs utk balik 20hb..tiket mahal..adoii aii..mcmner nih..call leader utk holiday prog ni iaitu p.busu aku..bincng2 punya bincang..last2 beli tiket pegi jer..sbb tiket balik guna tiket lama tuh..sbb masih boleh guna pakai lagi...

aku pun amik la masa flight pkul 9.30 mlm dan smpai KK pkul 12mlm..dengan senang hati dan happy nyer aku click "CONFIRM" dan bayar..so, balik ikut tiket lama 21hb pkul 7.15pg dan smpai 9.30pg...sempat lagi berkejar ke sekolah..hahahaha..

balik umah..malam nyer aku nk tgk balik Travel Itinerary aku..sbb nk confirmkan dgn p.busu aku...last2 baru aku perasan aku terbuat a big super stupid and silly mistake!!!

rupernyer aku salah klik pd msa penerbangan...arghhh!!!...aku g amik flight pkul 9.30PAGI dan smpai 12.00TGH..WTH???

mslh lg besar...sbb petang tuh aku kene mengajar..lain la 9.30 pagi ari sabtu..adoi...tak senang dduk aku..kpla jd tak tentu arah..tgn g amik kunci kete..aku pun pelik aku nk g mana...pastu amik telefon..nk call saper nih..??

who should i call??..what should i do???...lastly, terus kluar g bincang ngn cikgu pembimbing aku...dia ckp tak per, nnti dia akan back up aku utk jmpa Guru Besar...fuhhh..selamat...selesai satu mslh..mslh len..family aku tak tahu lagi aku wat silly mistake ni..kalo diaorg tahu abis la aku...sbb yg byr tiket utk kali kedua ni guna kad kredit p.busu aku..kad aku tak ckup duit nk byr..elaun tak masuk lagi...hahahaha..

ADOII...PENING..PENING..tak cayer tgk nih..



[klik pada gambar utk besarkan gambar..]


6 comments:

anap_ilmi said...

selamat terbang dgn AirAsia. Dgn AirAsia,mmpi akan jd kenyataan..ahakz

Miss Ubi said...

Celamat datang ke sabah...byk tol masalah sebelom dtg..dah dtg nnt..apy jua tu..huhu...

humbleandmodest said...

aku beli tiket air asia..
aku ingat tempoh tiket aku tu waktu cuti...
last2 aku cheq takwim...
semester baru bukak 2 hari sebelum flight balik aku..
hahah...

xillix axillixa said...

sabar je eh... kadang kadnag seronok bila buat silly mistake...

sbb di situ kita belajar mengawal dan menangani masalah...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

anap :

hehehe..tp aku cancel kan GoInsure dia..harap2 la selamat..iAllah..

--------------

Miss Ubi :

r u Sabahian??..harap2 la kt sana menyeronokkan..tak sabar nk snokerling!!

--------------

humbleandmodest :

wah..bercuti g mana plk nih??
so, situasi ko mcmner skrg??

--------------

xillix axillixa :

tu la psl..td bila story kt family..masing da bising da..hahaha

Miss Ubi said...

yeps...sabahan...snokerlg d mana?...sabah nak g mana?...