Friday, October 31, 2008

:: Film Rev : Tipu Kanan Tipu Kiri :

salam semua..

tetiba plk arini aku nk ulas ckit psl filem ni "TIPU KANAN TIPU KIRI"

citer ni baru je kluar di panggung2 yg berkaitan..aku arituh berkesempatan nk tgk ni dgn Bro. Gbum kt GSC Mid Valley..

sbnrnyer mcm tak sbr2 je nk tgk filem ni..sbb salah satu lagu dlm filem ni best [aku tgk kt The Making Of dia]


video

dibintangi oleh Christian Sugiono [Rudy], Titi Kamal [Wulan], Natasha Hudson [Sara], Hans Isaac [Remo Rizal]..

Rudy n Titi ni da kawen..tapi senyap2 sbb tak nk langgar kontrak artis yg mana Wulan ni artis super stars..dlm kontrak tu tak bg dia kawen..si Rudy ni plk hensem, macho, kacak sebijik mcm aku..hahaha...so, ramai la minah2 yg suka [mcm aku]..ni lagi menambah sengsara kt pasangan suami isteri ni..

dlm masa yg sama..Rudy dijemput ke majlis meraikan Rudy sbg new staff kt syarikat Remo Rizal tuh [MEDIU tak wat pun mcm nih bila aku start keje dulu]..n boss dia suh bw isteri sekali..Rudy tak leh la nk bawa Wulan..last2 dia sewa seorang wanita nama dia Sara lakonan Natasha Hudson..dari cni bermula la segala2 nya..tipu sini, tipu sana...maka jadilah cerita TIPU KANAN TIPU KIRI..tak leh citer abis2, korang kene g tgk sendiri..

BEST : erm, citer dia nih simple..klakar la jgk..pastu pelakon2 dia pandai menjiwai watak..lagi si Titi Kamal, Christian n Natasha..lakonan Hans pun simple n very funny!!..lagu2 yg best2..terutama "Lihat Mata Mu" versi remix..

TAK BEST : 1st sekali aku nk ckp psl tak best ni sbb ada AZWAN ALI..erkk..geli aku..over plk dia nih berlakon..naik menyampah aku.."Mr Fix, very quick fix..bla..bla..bla.." skrip dia..over gler mamat nih..tak best yg len..erm, mayb sbb guna slang Indon kot..tapi nk wat mcmner..da pelakon pun dr Indon gak..

KESIMPULAN : rugi kalo tak tgk..mmg best la..

TAHAP BINTANG : 4 bintang..

p/s : asalnya nk tgk citer KAMI THE MOVIE, tapi lewat smpai..terlepas..da tuh yg tu last show diaorg..nk tak nak..kene la tggu tayang kt TV..huhuhu

Saturday, October 25, 2008

:: It's Secret! ::

salam..

diz week aku kene tagged dengan manusia bernama Ahnaf Hilmi..he's the one yg berani tagged aku..da la 1st tagged..terus mcm tnya mcm2..ibrat kene soal siasat kt polis plk..hehehe

ok diz is the questions and the anwsers..tq..


start menulis - 10.20pm

1. Real Name
Mohd Adam-Zurairi bin Mohd Rawi

2. Nickname
Adam - Kengkawan panggil
Ayie - Sedara Mara n family
Adik - Panggilan family dulu2

3. Status
Single (but already taken by someone and not available)

4. Zodiac Sign
Taurus

5. Gender
Lelaki - Boy - Men - Muzakkar

6. Age
22 - still young ok!!

7. High School
Maahad Ahmadi, Gemencheh, N. Sembilan

8. Height
170cm..agak la..da lama tak ukur tinggi..

9. Weight
Masa kat Jordan - 50kg
Now - 53kg hehehe..

10. Do you like yourself:
of coz!!

11. Piercings
no..

12. Right or left:
xde

13. Are you a freak :
sometimes..

14. Hair:
Black..tapi ada ada uban ckit..hehehe (bnyk berfikir)

15. Skin:
coklat/sawo matang..tp ada org ckp hitam manis..hakhakhak..

16. Allergic:
ketam and udang..and tak leh kene panas..nnti gatal2 bhgn tengkuk..tak taw apsal..

17. What are you doing now:
typing and watching television..

18. What will you doing 1 hour later:
tido...

THE FAMILY

19. Live with mother/father/parents/family:
Akak - Temporary
Mak - Permenant

20. Siblings(included you):
4org -[2laki-2ppuan]

21. Eldest:
Kak Yong

22. Youngest:
aku!

23. Love/hate your family:
Sayang Banget!!..lot of love..

THE LOVE

24. You found your another half:
yup..

25. If yes, who is he/she:
My Adinda..

26. Who you want he/she to be:
Teman sehidup semati..

27. Time(s) you in relationship:
4 years

28. Ever woo boy/girl:
hehehe...ya!

29. Anyone woo you before:
Rasa mcm ada..

30. Did anything wrong to your other half:
untill now..nothings..

31. What was/were the wrong you had done:
marah dia..i guest..

32. Ever argue with your other half:
sekali jer..tak pernah lebih..

35. You with your other half since:
high school...

36. Are you straight/lesbo:
u guess wat? no...

37. Reasons you love your other half:
she's understanding, loving n caring..everythings..

38. You and your other half in which stage:
enganged..iAllah..hehehe

39. You woo he/she or he/she woo you:
of coz me!!..gentlemen beb!!

40. Ever think of marry he/she:
yes..iAllah..

THE FRIENDS

41. Your first best friend:
Zulaika, my 2-pupu aku..org kampung pggl kitaorg kecik2 dulu uda dan dara..

42. Your first enemy:
not remember..tak suka ingt kt musuh ni..(tp aku ramai je musuh)hahahaha

43. The friends you love the most:
Ramai..tp kalo the most..ada sorang..

44. The enemy you hate the most(1only):
tak kira, nk lebih gak..buat masa skrg...ada 5 orang..asalnya kawan bek..tp diaorg hipokrit!!

45. Your most beautiful girl friend:
hmm..Dayana kot..

46. Your most handsome boy friend:
hmm..Dol kot..tp dia tuh tak pandai melawa! >> bukan Abdullah bin Abdol Razak yer..kpd dia, tlg jgn perasan..

47. The kind of girl you hate the most:
gedik, mengada2, budget cun n seorang muslimah yg lembap..

48. The kind of boy you hate the most:
penipu, poyo, ckp besar, bdget hensem, skema, bdget best..

49. You fall in love with your close friend before:
never..

50. Your best friend is your ex-lover:
of coz not...da tak suka dia..she dumped me!!

51. If your friend backstabbing you:
azab la dia lps tuh...

52. If your friend betray you:
sila rujuk jwpn utk soalan no.51

53. If your friend woo your lover:
jwpn yg same utk soklan no 51 & 52

54. If your friends fall in love with you:
alamak!!...nk kawan2 jer..

54. If you fall in love with your best friend:
mungkin payah nk luahkan..kekok!! (if you fall in love with your friend, you betray your friend)..ye ke?

THE STUDIES

55. Are you a good student:
hmm..mcm soalan interview kt SeGi Collage..masa tahun 1 kt jordan dlu..lps tuh..hampeh..but i try to good..

56. You always done your homeworks/assignments:
i try..tp selalu je lps pndang..tp assignment last aku..aku wat sendiri..tak de tiru2.

57. The teacher/tutor you love the most:
Sek Rendah - Cikgu Majidah + Cikgu Maznah
Sek Menengah Rendah - Ust. Mariam
Maahad - Cikgu Yunos + Ustzh Ismariah
University - Prof. Dr. Abdullah Fawwaz + Dr. Hamad Azzam + Prof. Dr. Abd Malek as Sa'di

58. Always late to school/college:
Always..

59. Your class:
Fiqh and Usul Fiqh

60. You love your seniors:
Yup...

61. Senior who you love the most:
bdk2 cempaka n umah darul ehsan

62. Your classmates good/bad:
paling bad..kls al Quds fi Tarikh Muslimin..durhaka pnya ank murid..

63. Excellent result classmate:
Mahadi..(dia makan apa ntah...)

64. Laziest classmate:
Ntah..tak pernah terpkir lak..

THE PEOPLE

65. Smart people:
Smart thinking and planning..

66. Stupid people:
Lembap berfikir dan bertindak..

67. Good looking people:
kemas and bersih..

68. Ugly people:
Pengotor..

69. Funny people:
Nabil...

70. Cute people:
Baby..bdk2 kecik yg comel dan tak nakal..

71. Bad people:
Bush dan seangkatan dengannya..dan mereka yg ada sifat mcm dia..

72. Honest people:
mcm aku..hahaha..tak de la..kira yg jujur, tak pandai menipu..tak bermuka2..itu la dia..

73. Acting people:
korang ada jwpn nyer..

74. You are what kind of people:
mempunyai impian besar, taste tinggi, materealistik, peramah, penyayang n mudah kesian n tak suka marah2..

THE PREFER

75. Lip or eyes:
Lip

76. Hugs or kisses:
Mula2 hugs..pastu kisses..hehehe

77. Shorter or taller:
Taller

78. Hesitant or spontaneous:
Spontaneous

79. Nice stomach or nice arms:
Nice Arm

80. Listener or talker:
Listener

81. Romantic or rich:
Romantic (and rich) hahahaha

82. Good husband or Good Father:
Good husband

THE FUTURE

83. Age to get marry:
26

84. Numbers of kid(s):
4 orang

85. Career:
nak ada kerjaya sendiri..mcm usahawan..tp nk jadik banker yg berjaya..

86. Salary:
asal boleh bg nafkah anak bini, mak and tolong family, pastu boleh tampung mantainance hidup aku yg tggi ni n lastly boleh menyimpan ckit aku da kira ok..

87. Retirement age:
60

88. Properties value:
Vehicle(s) and Home Sweet Home..hehehe

89. Wishes:
i pray that my life is getting more better from day to another day..i wish my dream come true...iAllah..

tamat - 11.36pm

>>anap..semoga ko puas hati ngn jwpan aku nih..tulus ikhlas dr aku..hehehe..thanks for you tagged!!

Tuesday, October 21, 2008

:: MAS vs AirAsia ::

tetiba plk ari ni aku nk ckp psl flight kebanggaan negara kita..baik penerbangan kebangsaan (Malaysia Airlines) mahupun penerbangan tambang murah kebangsaan (AirAsia)..masing2 ada kekuatan dan kelemahan mereka yang tersendiri..

bagi aku, aku lebih meminati Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) lebih dr penerbangan tambang murah (AirAsia)..

sbnr nya, idea nk ckp psl bnda sumer nih sbb td masa aku bc paper ptg ada...MAS ada wat iklan satu muka penuh sebanyk 2 muka surat!!..semata-mata nk bersaing dgn pesaing dia AirAsia..bg aku mcm persaingan antara Pasaraya Giant dan Tesco la plk...hahaha..cara bersaing tuh sebijik..
MAS..dr dulu lagi aku mmg minat dan boleh ckp aku nih Die Hard Fanz kpd MAS walaupun sehingga entry ni ditulis, hakikatnya aku masih belum lagi pernah menaiki sebarang pesawat MAS...hahaha..masa MAS mengalami kerugian dulu, sblum Dato' Idris Jala take over syrkt..aku rasakan kerisauan aku aku tu mcm aku plk CEO MAS masa tuh..riso sgt kalo MAS masih lagi rugi tak untung2..tapi bila tgk keadaan skrg dah makin pulih senang la jgk walaupun MAS terpaksa memilih utk mengorbankan sesetngah laluan yang tidak dikira memberi kepentingan dan keuntungan sgt kpd syrkt..skrg boleh ckp, walaupun MAS salah satu penerbangan bertaraf 5 Bintang namun masih boleh memberikan tambang yg murah..kalo ikutkan iklan yg diterbitkan dlm akhbar yg aku tgk tuh..harga tiket MAS lebih murah dr harga AirAsia..


bagi mereka yg ingin memilih keselesaan di dlm perjalanan, dan lebih mementingkan kualiti..tak salah berbelanja lebih demi kepuasan sendiri...aku lebih prefer yg ni..sbb prinsip aku biar byr lebih asalkan puas hati..so, thats why i love MAS!!

aku selalu jer mengikuti perkembangan MAS nih sbb dia mmg penerbangan kesukaan dan impian aku..mata, hati aku akan menjadi seronok bila aku melihat mana2 yg ada tulis MAS atau mana2 iklan MAS..tak sbr nk tunggu MAS dpt pesawat Airbus 380 dia yg terbaru..

impian aku bila naik flight aku boleh berkomunikasi dlm B.Melayu..sepanjang perjalanan aku menaiki mana2 flight (Gulf Air, Royal Jordanian, Egypt Air, Emirates, Yemenia dan Thai Airways) aku tak pernah la berckp dgn pramugari diaorg bhsa melayu...

setiap iklan MAS dlm Youtube..aku search satu..kalo bosan2 layan internet aku akan tgk video MAS kt youtube...iklan diaorg yg terbaru psl (MH - Malaysian Hospitality) mmg menakjubkan...sesuai sgt!!..kagum la dgn diaorg...salute la dgn MAS..

aku akan catatkan pengalaman aku menaiki mana2 pesawat MAS kalo ada rezeki aku naik nnti..harap2 ke International Destination..dr segi layanan, keselesaan, kemudahan dan lain2 lagi la..sumer aku akan ceritakan...tapi tak taw lagi bila...

eh, aku ingtkan td mcm nk citer psl MAS dan AirAsia...tapi terlebih2 plk citer psl MAS..(da suka nk wat mcmner...) oklah, kalo nk taw dengan lebih lanjut psl AirAsia..cuba la tnya kat kawan aku yg sorang tuh..dia Die Hard Fanz kpd AirAsia....saper ea??..tu, cuba tgk kt bhgn link2 blogger tuh ada...

tgk la..kalo ada sambungan dia psl Air Asia..aku akan catatkan..sbb no ideas for AirAsia..btw, AirAsia still sistem penerbangan tambang murah yg aku salute..boleh berjaya smpai ke tahap mcmni..dr dulu yg aku kenal, sebuah penerbangan yg bawa jemaah haji ke Jeddah..masa tuh peswat pun warna biru kehijauan ckit..theme lama diaorg...

ok lah...maju lah MAS utk negara!!..i love MAS!! ok Assalamualaikum!!..

Monday, October 20, 2008

:: KL Sentral ::

Assalamualaikum..

hari nih aku berpeluang utk balik kampung..alasan dia sbb minggu ni ada belajar kereta lagi..hahaha..tetiap minggu balik, pokai gak!!

mcm bese transit aku b4 ke Tampin adalah KL Sentral..kira untung gak la ada tmpat mcm nih..semua mcm berpusat kt cni..cuma LRT je tak lalu cni..kira pengangkutan darat, udara dan rel sumer ada kt cni..Syarikat Penerbangan Malaysia, FireFly, Keretapi Tanah Melayu, Transnasional, Putra dan kemudahan utk Check-in bag terus dr cni tanpa menunggu ke KLIA...perfect!! ERM..INI BUKAN KALI PERTAMA AKU KE KL SENTRAL..jgn salah faham..ahakz!

tren aku kol 8.30 mlm..tp aku sempat la mengupdate blog nih sbb da lama tak berupdate..sbnrnyer ckp psl KL Sentral ni aku ada bbrapa bnda ckit nk mengomen la..kritikan membina..

1. Ruang surau yang sempit..mcm td aku solat adalah team yg ke-2..tak semuat..lagi2 waktu2 mcm nih..aku ada gak dgr org ckp..tp diz is between Malay man n Arabic man..dia ckp..tmpat solat kecik, tapi tempat yg mcm kedai2 len sumer besar..itu dr yg aku paham..walaupun dia berckp di khlayak umum, tapi tak ramai yg paham sbb diaorg ckp b.arab..ada gak org pakistan tuh komen, sptutnya ada cara len utk selesaikan mslh nih..dia ckp dlm english..aku paham gak..hahaha

2. panas!!...ya Allah..ruang menunggu tuh panas...tak taw la ada air cond ke tak..tapi berbahang gak la..tak selesa..

3. kerusi utk menunggu tak ckup..hahaha..itu mmg betul..kawsan lapang je...kebetulam sepupu aku jugak tgh tunggu tren nk Langkawi dgn kwn se poly dia...ramai gak..akibat kerusi menunggu yg tak ckup..mereka2 ni dduk melepak la atas lantai..nasib bek tak tido je mcm kt Dubai Airport..kalo pelancong dtg kan ke bg pandangan negetif kt diaorg..

4. ini best sbb food court dilengkapi dengan WiFi...sambil mkn2, smbil tggu tren aku sempat la jugak mengupdate blog nih..kira tak la bosan sgt...

keseluruhan, KL Sentral bg bnyak kemudahan kat org ramai yg selalu menggunakan pengangkutan awam..kalo ada yg patut diperbaiki harap dpt ditingkatkan lagi kemudahan tuh..
ok la..sekian utk kali ini...Salam Alaykum!!

Monday, October 13, 2008

:: Kerja oh Kerja ::

My 1st job experience..

Assalamualaikum wbt,

hmm..alhamdulillah..da seminggu aku memulakan alam pekerjaan..bagi mereka yg tak tahu lagi..aku sekarang da kerja..tak dok umah lagi..da tak makan tido..makan tido lagi..hehehe..kali ni tido keje, tido keje..

tarikh 6hb oktober 2008 bersamaan dgn raya keenam aku start keje di Al Madinah International University di Seksyen 9, Shah Alam.

Pada hari lapor diri tuh..aku pastikan aku bngun awal..prepare apa yg patut...ye lah kan..nk start keje mesti ada first good looking..takkan la awal2 da selekeh..hehehe..

masa hari lapor diri ada 5 org yang mendaftar sbg new staff..kami diminta isi borang..ada probs bila aku tak de akaun KWSP..[tak pernah keje lagi b4 nih..] pastu kitaorg diminta membuka akaun bank di Al Rajhi Bank sbb gaji bank in terus ke sana..[da buka akaun..siap dpt Debit Card..senang nk shopping lps nih..]

slps di'breifing' psl keje n bbrpa rule [yg menarik, every Zohor n Asar..we must pray together and the Imam is the Univ. Reactor, Syeikh Khalifa Tamimi if he in Malaysia] ada ke u yg boleh wat mcm tuh??respect la..lps tuh, Kak Azreen, Head of HR Department bw bdk IT ke tempat dia..n then, kitaorg yg len termasuk aku..diperkenalkan kpd big boss aku..Dr. Ismail, Head of Learning Centres and Admission..

Dr. Ismail said that yg hanya aku n the other one akan diletakkan di bawah department yg len iaitu Student Services..pada asalnya aku ingtkan aku diletakkan dibawah Admission and Record Department tapi ntah mcmner Dr. Ismail tukar fikiran..mcm yg da ada dlm offer letter...asalnya 2 org yg kene pindah..tp sorang tuh kene pindah bghn Scholarships..so, tggl la aku sengsorang..
bila aku da dibawah department yg baru..my boss now is Dr. Karen Golden Abuzahra. she's from US n married with a Arab man..yg mencabar kerja dgn dia ni..she can't speak Malay n Arabic..the one n only language she use is English..so, our communication is based on English..berbelit la lidah aku bercakap dgn dia..Alhamdulillah sekurang-kurangnya boleh gak mengimprovekan english aku..hahaha..erm, yg lagi mencabar ialah dia nih jenis suka berjumpa staff..n salah sorang staff dia yg selalu jumpa adalah aku sbb aku mmg betul2 kerja under dia..so, sehari tak ckp english mmg tak sah..dan dia plk bnyk ckp..adoii..sehari tuh adalah dlm dkt 2 jam dgr dia berckp..nk terang wat keje ini..keje itu...huh..mencabar!!...kalo da masuk bilik dia tuh..nk tnya satu soalan je pun..mcm2 dia terangkan..aku ni mendengar je la..


masuk office pkul 8.30pg n balik kol 5.30ptg...setakat nih aku suka kerja kat cni even aku ni tak de la kawan lagi...sbb tmpt aku tuh mcm tersorok..g lunch pun kengkadang sorang2..but it's normal la!!

ok laa..takde lagi nk citer..but, i learn alot from diz job n i enjoyed it...ok then, byee...

Tuesday, October 7, 2008

:: Salam Aidilfitri..Maaf Zahir dan Batin ::

salam..

Alhamdulillah tahun ni aku dpt dapat la jgk meraikan hari raya di Malaysia..da 4 kali raya aidilfitri tak dpt raya kt msia..

diz year aku raya hanya pakai baju raya thun lps jer..tapi sumer org kata baju aku baju baru..hahaha..aku hanya beli selai tshirt baru n dua lai seluar..tu pun asalnya beli sluar tuh nk bawa g kerja..pagi raya tahun nih aku g solat raya dgn berjubah..lps balik dr ziarah kubur arwah ayah n sepupu aku baru la balik umah tukar baju raya..

tahun ni aku expect raya aku meriah..tp sebaliknya..bukan la tak meriah sgt..meriah,lagi2 beraya kt msia..tp aku berjalan raya raya pertama 5 buah rumah jer. raya kedua 4 buah, raya ketiga sebuah n keempat sebuah..asyik2 dok umah jer..aku nk berjalan raya.tp tak de kawan..series mcm org mati akal aku..ibarat mcm baru lahir kedunia..tak kenal org..hahaha..

raya kali ini bertambah murung bila one from my siblings wat probs...jd sakit hati je aku...mana2 aku pegi sumer tnya bnda yg sama..da jd lali da kene ceramah..jd benci pun ada gak..

raya thun ni..soalan spot org kpd aku adalah..

1. "bila balik?"
2. "balik habis ke balik cuti?"
3. "da keje da?, kt mana?" <-- paling femes ditnya

nasib bek la aku dpt keje b4 raya..kalo tak nk menjawab pun segan jer..ckp soal keje, pg td aku borak la ngn p.cik johor aku..then apa yg paling aku tertarik sgt dgn input yg dia cuba nk sampaikan adalah..pilih keje biarlah kerja yg ada nilai untuk masa depan dan berkembang..bukan asyik dok takat tuh jer.biar kita kerja susah2 dulu tp dlm tempoh sepuluh tahun akan dtg, hidup kita akan jd senang...hmm..sound good!!he advices me to choose the right carrier...n i will..iAllah..

dlm raya nih jugak..dr apa yg dibualkan pg td gak...dia ckp..duit tuh or rezeki nih bukan kita punya sorang..sebaliknya..mereka2 yg len pun ada hak terhadap harta kita..so, ringan2 kan la memberi sedekah n berzakatlah..jgn risau, walaupun sedikit yg kita bagi dan ikhlas, iAllah, Allah akan gandakan dan ganti dengan berlipat kali ganda...janji Allah tuh kan pasti..cuma kita tak tahu bila jer..mcm tak sabar jer nk bg duit raya kat sedara mara dan sesapa je lah nnti...iAllah, da bergaji nnti aku ni kene la pandai manage duit sendiri kalo nk hidup senang..

raya tahun ni jugak..menyaksikan aku ni mcm org asing oleh sedara mara aku..opss..jgn salah faham..i mean, aku tak kenal sgt sedara mara aku..lagi2 yg kecik2 tuh..kengkadang aku ni kene tnya..ni saper??..anak saper??al maklum la da 4 kali tak dpt beraya di malaysia..then, diaorg plk boleh wat derk je ngn aku..aku nk borak pun mcm tak de modal jer..lagi2 sedara mara aku yg seremaja dgn aku..kalo dulu, bab main same..bergaduh same..ni da besa..mcm tak kenal jer..salam pun idak!!..terkilan la jgk...kengkadang aku jd blur..dduk sorang2..tgk je la org ramai tuh..diaorg pun da tak rapat sgt ngn aku mcm dulu..[ini kesan aku blaja jordan ke??]

ada sekali aku ke rumah sedara aku di sebelah mak aku...anak2 buah n cucu2 buah mak aku boleh bo layan je ngn aku..tp dgn abg aku berkejar diaorg carik abg aku..siap kenal nama lagi..aku ni, nama pun diaorg tak kenal...aku pun 2x5 gak...tapi tak semua la mcm tuh...yg mcm tuh sumer bdk2 jer..org2 besar ckit jer berperangai mcm tuh..tggu la raya thun dpn..time aku nk bg duit raya baru la masing2 kenal aku!!..hahahaha..

kesimpulannya...jika minta di'rating'kan raya tahun ni..1-5 n 5 paling best..aku letak raya tahun ni di tangga ke 2..hmm..

SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR DAN BATIN..jadikan amalan bersalaman dan bermaafan satu amalan yg realiti dan bukan sekadar ringan dimulut tapi berat dilaksanakan..keep it real!!...ini idak..pagi menangis minta maaf bagai..lps zohor da mula marah itu, marah ini, ngumpat itu, ngumpat ini...hehehe

sekian, Salam Aidilfitri untuk semua umat Islam yg MENYAMBUTnya...