Saturday, January 1, 2011

:: Aku dan Moral ::

Assalamualaikum wbt..

Selamat menyambut tahun baru 2011...mcmana??tahun baru mesti la semangat baru kan..hehe..ckp pasal baru ni, cabaran pun sumer cabaran baru..tak kira la cabaran baru atau lama..life must go on..

Hari Khamis lepas, aku hadir ke mesyuarat guru kali pertama utk tahun 2011...agak mendebarkan. sebabnya semua task baru2 belaka..dpt jumpa cikgu baru..hehe..terasa mcm diri ni dah super senior plk kt sekolah tuh..hahaha

Actually, lps meeting tu kami ni diberi jadual waktu kelas (kalau yg jadi guru kelas la) dan jadual waktu persendirian..ni yg dinanti2 kan..sebabnya last year aku minta utk ajar year 3..sebab nak bawa budak..i mean budak2 year 3 2011 ni adalah budak2 yang aku ajar sejak diaorg dr year 1 lagi..so, bila kita dpt tgk pencapaian diaorg tu rasa mcm baru tahu mcmana prestasi kita mengajar...

Ok, dapat je jadual waktu, penyelaras tahun 3 yang bagi kt aku..yeay!!..bermakna aku dpt ajar la kesemua kelas year 3 sebanyak 8 buah kelas..lepas tu penyelaras tahun 1 plk bg aku jadual..alamak, aku still kene mengajar year 1..tp hanya 1 kelas je..dan dlm tu ada jugak kelas year 2 sebanyak 4 kelas kalau tak silap..ambik kau...dr year 1 smpai year 3 aku kene ajar..tapi kesemuanya mengikut opsyen aku..iaitu Bahasa Arab..

Tapi hanya year 1 tu aje aku kene ajar Pendidikan Moral ye tuan2 dan puan2..mcm tak percaya..sbb bkn opsyen aku..bila tnya penyelaras..dia confirmkan aku kene ajar moral..hahaha..new challenge! tak terlintas langsung kt fikiran aku aku kene ajar selain dr subjek B.Arab atau P.Agama Islam...sekali dpt P.Moral..

Sebenarnya, aku tak prepare apa pun..dgn silibus subjek tu tak tahu lagi..buku latihan diaorg pun aku tak tahu mcmana..sukatan pelajaran pun tak tahu mcmana..so, Isnin ni da nk kene mengajar dah..bermakna esok nk kene prepare semuanya..harap semuanya berjalan dengan lancar..ameen..

Oklah..ada emergency case nih...nk out dulu..challow bethe...Salam~



5 comments:

deaf-angel said...

happi new year

moral education eh?
newspaper tiap2 hari banyak story boleh buat modal hehe

asybedazzle said...

slmt thn baru. :)

::alifdalmim:: said...

Bro. deaf,

happy neew year!

memang banyak..malah sangat banyak~

----------

asybedazzle,

selamat kembali..hehe

Yong Zahura said...

kalau kat sekolah kak yong, ajar moral pun kitorang panggil 'ustaz' @ 'ustazah' jugak... hehehee...

Ustaz Moral la nie....

::alifdalmim:: said...

kak yong, ayie ajar sorang jer budak moral..kalau dia tak dtg, maka takde lah kelas hari tuh..budak pompuan.nama dia Cherry Regina..so cute!!..tapi ayie gelar ayie ni Cikgu..sbb nk buat dia selesa masa belajar..ntah lah..kadang2 belasah je panggil ustaz..haha