Tuesday, January 11, 2011

:: 3 Tekun ::

Assalamualaikum wbt..

Kaifa hal lukum???

3 Tekun adalah kelas paling hujung sekali dlm aliran diaorang..3 Tekun kelas ke 8 dari 8 buah kelas..so, kau boleh expect mcmana budaknya..itu tak penting, yg penting semangat diaorg nk belajar..tapi kadang2 hangen jugak bila diaorg tak bw buku..

Dipendekkan cerita..ni kisah baru berlaku semalam..seorang murid aku ni kecik2 jer, nama dia Fadhley Ikmal..gigi kt depan takde..tak berapa hyper active sgt..cuma kelakar tu ada lah jugak..hahaha..tengah syok2 series mengajar nih..aku guide diaorg buat latihan..

Aku : ok, tgk dkt gambar tu..dia tgk bersihkan apa?? (leher)

Murid : leher...

Aku : mcamana nk sebut leher dlm bahasa arab?? (aku bg klu..)

Murid : 'unuqun ...

Aku : pandai~ ..ok skrg tulis dkt tempat kosong tuh..mcmana nak tulis??..ok PERGI BALIK dekat muka surat 3 ... tgk mcmana dia tulis..

Fadhley Ikmal : PERGI BALIK?? ...

Aku : (speechless) dong!


Glosari :

Pergi balik versi aku : refer, rujuk semula

Pergi balik versi dia : balik rumah!


3 comments:

deaf-angel said...

nasib baik kelas ko tak jerit 'horray' ramai2 dan semua keluar kelas bawak beg

::alifdalmim:: said...

hahaha...
kalau tak, masuk paper aku esoknya..

Eazy Izzuddin said...

hehehe...
kalo x dah blik tuu...
;)