Saturday, February 21, 2009

:: Exam Mode ::

Assalamualaikum wbt..

ok, selepas melepaskan geram smlm kita berbalik kpd alam pendidikan yg kelakar..hehehe..

mcm ni..ada satu kisah aku nk ceritakan ni..minggu lps adalah minggu ujian..utk semua tahun..dari tahun 1 smpai la ke tahun 6..

persepsi aku mula ari Ahad [sehari sblum exam start] suka sgt..sbb keje tak bnyk..masuk kelas tak mengajar then, buku rekod mengajar pun tak yah susah2..cuma tulis "UJIAN BULANAN"..hehehe


[~exam mode~]

tapi masuk jer ari Isnin..dan bermulanya exam..bukan nyer rileks..tp makin bnyk keje..adoi aiii..

kene turn jg kelas yg ada ujian, nk suh bdk senyap..dok tmpt masing, nk kontrol kelas..bukannnyer senang..ada yg selamber bukak buku nk jwb exam [bdk tahun 1]..ada yg nk kene terangkan satu persatu..ada yg tnya:

"ni betul tak cikgu" dan "ni apa jwpan dia?" pening kepala..

dan bila ujian abis..nk menanda kertas dgn date line dibagi selama 4 hari..dgn nk jg kelas, mengajar dan menanda kertas sebanyak 12 buah kelas..amat la menyeksa diriku yg baru ini..hahaha.. [setakat ni tggl lagi 4 kelas tak tanda lagi..dateline esok..]

ada seperkara yg menarik aku nk citer, msa tgh jaga exam tuh..aku lalu sblh bdk yg bernama 'Nasrin Eman'..kt atas meja dia ada tulis mcm ni :



"Hai budak sekolah Petang. saya nak warna STABILO Saya itu.FAHAM.kalau tidak awak akan bayar RM19.80. Besok saya nak jugak.kalau tidak saya jumpa --> awak"

mcm kelakar jer..dan otak aku masa tu terus attack bdk perempuan yg tulis tuh..entah la betul atau tidak..tak tahu..

ermm..ada 2 3 org bdk sekolah tuh yg panggil aku Abang..huahuahua..mungkin sbb bg aku diaorg nmpak aku mcm muda lagi kot..abg2 diaorg..

"Abang..abg ajar darjah enam ke?" tanya Haziq sorang bdk tahun 1..

"Abang..saya tak bawa buku.." tnya sorang bdk pompuan..tak ingat aku nama dia..

terasa diriku begitu muda sekali..huahuahua..

sekian utk coretan kali ini..enjoy semua!

p.s: nama bdk2 skrg pelik2..Farisha, Azhad, Muhammad Wira Karma, Putera Jebat, Audi Haikal dll...


15 comments:

Miss Ubi said...

hehehe..awk punya post nie selalu wat lawak ngn cita bdk2...suka bc cita2 awk nie..teringat lak time bdk2 lu..mesti mcm neh jugak..sy tau drg pgl awk abg sebb awk kecik kot..kekeke...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

lor yer ke??..lawak tak sengaja tu..saje je berkongsi cerita..hehehe

ada ke plk sbb sy kecik..sy sy nmpak muda n macho spt abg diaorg kot..hahaha

;p

rizz said...

hi adam..haha lucu la dak2 skolah ni..btw rizz ilang link u..jap g rizz link ur blog k:)

humbleandmodest said...

nasib baek xdek keluar hang jebat..
hahahah!

Mr. Janggel said...

Kehkehkeh abang rupernyer....

Nurul Aznil said...

bebaik adam... budak bawah umur tu... 18 sebatan!!!

abang kunun... perasan la awak tu... :P

shinja said...

hai mcm2 gelagat bdk2 ni eh. hi3...nama pun hebat2, seolah2 kita kembali plk ke zaman klasik zmn kesultanan melayu melaka dulu2..:)

shahiddan yang best said...

Kekekek...lawak giler baca tulisan budak pompuan tuh..ayat standart one..baca entry nih, pikir 14 kali nak jadi che'gu.....

djambu puadovich said...

kesian pensel warna budak tu hilang...abg cikgu xnk tolong belikan yg baru ke? hahaha

Mr. Janggel said...

abg cekgu ..heheheeheh

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

Rizz :

ok Rizz..jgn lupa yer.. :)

------------

humbleandmodest :

aku ingt kan bapak dia ada nama Putera gak ruper2nyer..Hamdan..kuikuikui

------------

janggel :

ha la..naper??jeles eaa??.. ;p

------------

Sis Aznil :

hahaha..ada plk kesitu dia nih..bukan perasan la..mmg kenyataan..hehehe

-----------

Shinja :

betul3...nama mereka amat2 pelik..

'Puteri Siti Nor Nabilah' ;p

-----------

shidot :

alar..jd cikgu ni best sbnrnyer..series..cuba dlu baru tahu..

-----------

djambu :

mcmner cikgu nk tolong belikan??..elaun cikgu pun tak masuk2 lagi neyh..hangin jer..

-----------

janggel :

abg cekgu??..ke, abg adek??hahahah

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

ahahha.kes mintak duit tu tak boleh blah.sebab saya pun penah buat time skolah rendah dulu.ahahhaha

panggil kamu abang?kamu kadang2 garang macam abang dia tak.. :)

ke sebab dia ada kakak,nak kenen sama kamu,so praktis dari awal panggil abang?ahahahh

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

cabincrew :

tu la psl..tgh try tak nk gelak [sbb masa tu exam] terlepas jgk..boleh plk wat surat layang atas meja..huahua

takde nyer..masa tu baru lps marah bdk tuh..dia nk amik hati..pandai plk dia membodek..hahaha

ada kakak ke??..tak pelah..sy setia pada yg satu..~eyeblashing~

yash_er said...

ishh klo anak aku masuk klas ko nnti..aku ajar dia pnggil atuk.rabun kot bdak tu.hahaha

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

mcm ada unsur2 jeles je...
hahaha