Tuesday, February 5, 2008

:: Holiday ::

salam 'alaik..

rasa da lama giler aku tak up date diz blog...bz manjang je cuti nih..

second semester da nak start...raser kejap je...((kejap???))...hehehe...sepanjangh cuti aku bnyk wat keje persatuan n aku frust ngn result exm aku....ntah lar..aku da wat yg se best mungkin..tak per la..Alahmdulillah tak de yg fail..

mmm...tgk balik apa aku wat sepanjang cuti nih...

1. JORDAN DE TOURS

rehlah anjuran BKMNS...aku yg handle disebabkan ramai AMT yang pegi ke lura Jordan...dari 22-24 Januari 2008...rehlkah nih mmg menguji kesabaran aku...mcmner nk jg perasaan n keselesaan ahli...ye lah..aku plk tak tau yang time tuh salji leh turun...bayangkan...tgh2 jalan boleh plk salji lebat turun...sejuk maaa...kalo aku pun lebih rela dok umah dari jln2....dok depan heater...kami start di Amman bawa la ke Aqabah...apa pun mmg best!!!

2. JELAJAH JIM..

rehlah lagi...tp jln2...aku ngn housemate yg len sewa kete utk 2 hari 3 malam start 27-29 Januari...kami start dari Aqabah bawa la ke Mu'tah...mmg seronok jln2 ngn kengkawan serumah nih..lg2 sekepala....yg best masa kat Aqabah kami jumpa Puan Hayati n suami dia En. Harun...diaorg dr Brunei....ada misi mengembara bersama kenderaan pacuan 4 roda dari South Africa ke Brunei...mempromosikan Brunei Darus Salam..,dgr dia citer psl negara dia buatkan kami ternganga...

tu je la aktiviti aku yg besar2...len dok umah n bila salji turun main salji...

Semalam..ada mesyuarat MPPM kat MSD...then, lps tuh aku ngn amad balik Mu'tah ngn kete sewa sbb amad sewa nk wat keje kargo..aku pun tumpang sekaki...lps mkn malam kat umah Ust. Sulaiman, kitaorg ke City Mall wat spek mata aku...kopak duit aku!!...lps tuh singgah Carrefoure beli brng utk Cheese Cake...anap suh wat...tapi galetin je yg tak jumpa...masa nk balik aku tgk ramai org bawa bag kertas OVS..satu butik kat dlm mall tuh...aku ngn amad apa lagi...terus pg n kami shopping sakan malam tuh...mana tak nyer...70% discount!!!...super murah!!...tapi yang menyakitkan hati aku...saiz aku tak de....jeles je tgk amad pilih baju...aku just beli bju kemeje putih, neck tie biru n bag utk brg2 privacy...amad je beli sampai JOD37..aku just JOD18 jer...huh..aku berknan ngn ada satu sluar tuh..tapi tak de saiz aku...sumer besa2...geram giler aku...tgk amad..asyik2 ke fitting room...aku tercegat jg barang!!

hmmm...ok lah...next time la plk...ganbate utk 2nd sem nih...(my last sem..iAllah)

bye...