Monday, February 25, 2008

:: Budaya Bayar Tambang Bas ::

Salam..

Tambang coaster (bas pendek)...di Jordan ni da mula naik...yg kat tempat len aku tak tau la..tp dgr bdk Just pg kls kene byr 30 qurush kan??...mahal gak la....sini pun naik gak..tp tak sebnyk diaorg...kitaorg naik 15 qurush..bg aku mmg da bnyk..kalo zaman aku dulu..siap leh byr utk 2 orang...n zaman senior2 aku dulu leh byr utk 3 org...maklum la...jarak penempatan ke kuliah dekat je...tp penat gak la kalo berjalan..hahahaha

nk ckp psl tmbang nih...kat Mu'tah nih ada satu budaya membayar tambang bas ...mcm tolong byr utk mereka2 yg dibelakang....mangsa adalah mereka yg duduk kt seat depan...huhuhu...oleh sbb tu, bdk melayu ni kalo naik bas..nak dduk blkang...tak nak bayar tambang bas...

dan aku raser budaya membayar tambang bas utk bdk len atau dlm bhsa len, tolong support tambang kwn da tak relevan lagi dibuat di zaman skrg nih...bukan apa..jgn dijadikan budaya...hehehe...jahat gler aku..

ermm...kalo ada yg ckp aku kedekut...tak per..aku redha..huhuhu(nada sayu)...bkn per..baru sekarang (time2 tgh sengkek) ni aku terpikir...mcmner la kalo bdk2 len yg betul2 ssh...erm, cuba pkir..tak bayar kang kene kutuk..walaupun tak dpn2...dlm hati mesti berbnyi pnya...hehehe...kalo bayar utk sorang dua tuh ok lagi la...cuba bayangkan kalo kls yg abis kol 5ptg tuh mesti ramai nyer...kene plk sekali msuk 5-7 org...tak bankrup ke poket si pembayar????hehehehe

tak per la kalo sesapa yg tak setuju ngn aku korang leh teruskan amalan murni nih...tp jgn plk nk bising kalo aku n bdk2 len yg tak bayar tmbng korang nnti..au tgh tak de duit skrg nih...kuikuikui....masing2 byr utk diri msing2 kan senang...just cadangan jer...nk terima or tak nak lantak ler..

akhir kata...SELAMAT MENGUNDI!!

p/s - walaupun aku da layak utk mengundi..tapi aku still tak leb mengundi walaupun disediakan Undi Pos..sbb aku tak berdaftar lagi..hahahaha...rugi nyer tak daftar masa balik msia ari tuh...kesal aku!!

5 comments:

silversarina said...

salam,

Semoga Adam sihat...lama tak menjengok blog ni..

Takpe tolong - menolong bayarkan tambang tak luak pun duit 'orang kaya ' mutah ni kan....

Cheers !!

makcik ina mak zaid /azra

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

mak cik ina..

lama tak dgr kabar...

'org kaya' mu'tah??hehehe...

mana de lar m.cik...

Muhamad Hazimin Sulaiman said...

elakkan dari berkunjung ke noodle house. beli je indomie..:D

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

abg gmen..

betul tuh..sy setuju...buang duit jer...pelayan dia pun da kenal sy..ari tuh sy pergi siap tnya..

"Long time no see larr..where r u going??"

so, no komen..hehehhe

Anonymous said...

There is lots to learn about the way to correctly lighten your tooth. There is a lot you can do to aid and a good deal you can do to damage your the teeth entirely. Be aware of the advice given, and you should love your new look.Ingenious Training Your Dog Suggestions [url=http://www.ss12w12ws.info]Scan2122344d[/url]