Friday, January 11, 2008

:: Guidelines Utk Holiday Yg Happening ::

Salam...

memikirkan cuti sem yg akan tiba beberapa hari je lagi...coz last paper aku adalah Isnin nih...so, ahli umah aku suggest la bbrapa idea utk dibuat time cuti nih...memandangkan Lutfi n da Gengs tuh masih menjadi PATI di Jordan nih sbb ID Card (Iqomah) diaorg tak siap lg...so, kene la jln2 sekitar Jordan..diaorg nk ke Syria...mcm mls je sejuk2 nih nk berjalan..

lastly, kami decide utk jln sktar Jordan dgn menyewa kereta...prgram ni dinamakan "JJ; Jelalah JIM<--- nama umah kitaorg Jejaka Idaman Malaya"

bnda ni dibincangkan masa mlm yg mana esoknyer aku ada dua paper utk final exam (Qadaya Fiqhiah Muasarah n Nahu 2) n amad ada satu je...mcm hampeh...bila nk smpai ending discuss bnda nih..Lutfi plk start isu baru...dari lima minit tertangguh utk bc buku...at last aku n amad smbung stdy pkui 2pagi...hmmm...result exm???ntah lar...

kami da bncang utk mengurangkan bayaran utk sekepala ken byr nnti...kami start menjual nasi bungkus diz Friday...memulakan keje lama...(teringat wat bnda nih selama 3 hari suntuk utk jalan2 masa cuti thun lps...lps 3 hari kami stop sbb kepenatan yg teramat la b'sangatan nyer)

sblum pagi jumaat tiba..mlm sblum tuh..masing2 mcm mls je nk jual coz mls nk masak sbb kene sentuh air paip yg da jadi mcm air ais...suhu Mu'tah smlm boleh mencecah bawah 5 darjah celcius...at last pagi Jumaat..amad yg start mask diikuti ngn bdk len...n aku adalah makluk pling last bangun sbb tahap kemalasan yg super tinggi!!...keje aku membungkus nasi n lauk...lupa nk ckp...menu hari nih "Nasi Ayam JIM"...hahahaha n last keje aku adalah menebalkan muka utk jual kat bawah umah...(akibat lmbt bngun tido)...

Akhirnya terjual gak 30 bungkus nasi...perjuangan kami tak selesai lagi smpai lah 27hb Jan nih(tarikh dijangka start enjoy tahap happening yg tak cucuk langit)...hehehe..menu utk next Friday adalah Nasi Tomata n Ayam Masak Merah..idea amad..keje aku bungkus jer..kuikuikui...

lps jualan n mkn td...kitaorg masak lampung a.k.a limpa...masak goreng...kegemaran Lutfi...masa cbuk sumer kt dapur..masing2 leh wat kelakar bila Lutfi asyik suh Epoi wat keje...dia ckp yg epoi tuh bibik..(konon bdk baru smpai)...kene wat itu, kene wat ini..tak sedar dia tuh sma je...baru satu sem..hehehe..mmg mcm hampeh!!!...n aku Tuan Muda...hehehe...bangga!!

--->harap dgn jualan kami nih akan dpt menampung ckit perbelanjaan kami yg dijangka melepasi ratusan dinar utk cuti sem nih...bnyk2 la berdoa kt Tuhan agar dipermudahkan segala kerja n mendapat limpahan rezeki yg halal....

sekian, entry utk kali nih...

Salam Nasi Bungkus!!

1 comments:

>>faez said...

wei..updet laa..xkan xabes2 lagik wat nasik bungkus..huhu