Wednesday, September 26, 2012

:: Musibah ::


Assalamualaikum wbt..

Kelmarin aku dah dapat kelulusan kat boss aku (Guru Besar) utk bercuti selama 5 hari..(lama kan?)..sbnarnya 5 hari tu termasuk Sabtu dan Ahad..aku apply Khamis, Jumaat dan Isnin...Kalau ikutkan law betul2..cikgu ni tak boleh nk apply cuti berturut..cth, Khamis dan Jumaat..Selasa dan Rabu..haa..mcm tu lah..kene amik single day..melainkan emergency atau mc..

Tapi semua tu ikut budi bicara GB masing2...so far, boss aku ni sangaaaaaaat sporting dan bertimbang rasa.Masa nk jumpa dia tu aku tgk dia tgh berbincang dgn GPKs aku pasal program hujung minggu ni..kan sekolah aku tuan rumah peringkat daerah...so, aku rileks je dulu kt kaunter depan..agak2 dia dah free baru la aku jumpa..

Alhamdulillah...dia tanya ckit2 lps tu sign terus...masa aku serahkan borang pada kerani dia sempat berseloroh "Dila, kalau Adam ni minta cuti lagi hari Selasa tu..kau call cikgu.." aku pun jawab balik la.."Eh, Selasa tu saya dah start kursus dah cikgu.." muahahaha..

Tadi ada meeting utk Kejohanan Olahraraga sekolah..boss tak datang...GPK Hem aku sebut semalam dia baru balik dr buat rawatan susulan kt hospital..dr segi dia ckp tu dia langsung tak ckp bnda2 yg tak elok lepas tuh..tp gpk hem aku bgtahu hospital suruh dia buat rawatan susulan kat Hospital Seremban..korang bayangkan dia seboleh2 taknak cerita musibah apa yg akan dia hadapi hari kemudian..tp kita yg cerdik pandai ni dpt la fikir kalau dah sampai kene transfer ke Seremban...agak mendukacitakan lah...

Dia ada jugak ckp..dia penat...seriously, boss aku sangat baik n ceria orangnya..kalau Hari Guru tu..dia siap main sesama dgn kitaorg lagi..kira sangat sempoi n sporting la..tpi bila dengar cerita mcm ni..dia tak sihat..rasa sangat sayu...

al Kisahnya..haritu dia collapse dalam pejabat dia..serangan jantung..hampir stroke setengah badan..so, sejak dari tu la kesihatan dia ni menjadi tanda tanya..hari tu masa TV3 datang pun sekejap je dduk kt dataran meraikan tetamu..lepas tu terus masuk pejabat dia..kesian sgt tau...dari seorang yg ceria mcm tu..tapi bila depan staff2 yang lain...dia tak pernah plk tunjuk dia ni tengah sakit..i salute u lah cikgu!

Kedua...ni cerita pasal adik ipar ada sorang ustazah kat sekolah aku ni..adik iparnya pun sama..collapse sebab heart attack!..tekanan darah rendah...nk jadikan cerita..adik ustazah ni dgn husband dia yg sakit tu ada buka gerai roti canai kat area depan sekolah aku..roti canai dia sangat sedap..dan service pun ok..kira ramai la yg membeli utk sarapan..

Tapi bila ustazah ni cerita adik iparnya dah mcm takde harapan..aku jadi sayu jugak..ye lah..adiknya perempuan..nk sara hidup lepas ni mcmana..doktor suggest pada family supaya tak meninggalkan pesakit ni..memang betullah doktor ni bukan Tuhan..jadi kita amik sebagai persediaan je atas dasar ilmu seorang doktor.ustazah tu pun dah berulang alik ke hospital je skrg sbb temankan adiknya yg menjaga husband dia..

Untuk kedua2 insan dan Hamba Allah yang aku ceritakan ni...marilah kita sama2 berdoa agar kesihatan mereka kembali sempurna seperti biasa..insyaAllah.. Ameen.


3 comments:

Janggel / Rain said...

semoga musibah2 tersebut beransur pergi dan berganti dengan kebahagiaan...

::alifdalmim:: said...

Ameen ... Tarima kasih Shahrin aka Janggel :)

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI