Sunday, September 16, 2012

:: Tak Sampai Sebulan Daah ::


Assalamualaikum wbt..

Adoi hai...busy memanjang je aku ni sampai dah lupa nk update blog..bnyak sungguh entry yang aku skip kan..dengan hari raya, open house semua bagai laa..ckp pasal open house..rasanya start sekolah aritu smpai la Khamis yg lepas...aku asyik mencekik kt rumah org...hahaha..al maklum cecikgu kt sekolah aku ada 104 orang...so, kalau sehari sebuah rumah...mcmana??..padahal raya sebulan jer...aku dgn member aku yg bebujang dan yg ada husband tapi PJJ ni...plan la hari ni ke rumah siapa...esok rumah siapa..lusa ke rumah siapa..smpai ada yg menjemput siap ckp "nnti kitaorg check jadual kitaorg dulu..." gituh!

Tapi yang paling aku nk share adalah persiapan aku menjelang 5 Oktober ni...arghh..

Tak sampai sebulan je lagi...barang hantaran dah hampir setel..tggl sesikit je lagi...bertambah ssh nk jumpa plk minggu depan ada sekolah ganti...next week lagi satu tu plk sekolah aku plk jadi tuan rumah perkhemahan peringkat daerah...aku siap sound awal-awal dekat Ketua Panatia aku..."Kak, saya dah dekat ni kalau minta bekerja setakat hari Jumaat je lah..Sabtu Ahad..saya nk uruskan perkahwinan saya.." cewahh..mengalahkan Guru Besar aku ni..

Goodies utk tetamu...ermm..dah serahkan pada pengilang..tempah dah..tinggal nak ambil je lagi...tapi goodies utk si kecil tu yg tabah tu...memandangkan masa aku beli kad kahwin tu ada free kotak goodies...so, aku guna tu jer..tapi nk memasang tu kotak tu sgt leceh..nasib baik la anak jiran aku tu sudi menolong..hehe

Khemah dah tempah..baju pengantin n pelamin dah tempah..cuma tak buat fitting lagi...aritu org tu call dia kata nnti dia akan bgtahu balik..pelamin pun tak decide nk guna mana..pelamin tu utk bergambar sahaja..hehe..

Perarakan masuk pengantin nnti aku gunakan khidmat pelajar2 tahfiz dkt tempat aku ni utk memukul gendang sambil berselawat...aritu aku tgk ada jiran aku buat mcm tu...sejuk pulak mata memandang..lagipun Uwan aku tak berapa prefer sgt kompang2 bagai ni since ayah aku meninggal..aku pun tak tahu kenapa..malas nk tanya..

Deejay...?! dah..! aku amik kawan aku masa sekolah menengah dulu...melihat kepakaran dia mengendalikan majlis..agak happening...cuma aku ada la demand beberapa syarat..no karaoke n no lagu2 yg tak kene dgn selera aku..aku lg prefer nasyid kot...sbb biar la org yg nak makan tu berselera ckit..muahahaha..

Cakap pasal karaoke...Sabtu lepas aku pergi kenduri kawen kawan aku yg deejay ni...kt kenduri dia ni ada karaoke..ada la sorang Mak Cik ni...dia nyanyi..super 'sedap' ... aku pun tak tahu la samada mak cik ni perasan ke tak...masalahnya org2 yg tgh makan tu ramai yg dok mengata..aku tersenyum smbil sepak2 kaki kawan aku yg dduk sebelah..hehehe..

Oh ya...last week pergi Matta Fair kat PWTC...kononnya nk survey tempat honeymoon..tp hmmm..bawa balik flyers jer...banyak sgt pilihan sampai tak tahu nk pilih mana satu...org ramai tanya.. "adik nak ke mana??" kitaorg jawab "Ntah...tak tahu nk g mana.."

Last! .... minggu lepas masa aku bertugas jaga exam UPSR...pejabat call aku..kerani tanya..."Ust nnti cuti kahwin sampai bila...?" "Ermm...saya rasa mcm nk ambil Khamis, Jumaat dan Isnin..." "Ooo..elok la tuh sebab ada surat sampai pasal kursus pendedahan KSSR B.Arab tahun 3..hari Selasa sampai Jumaat..lps Ustaz masuk sekolah balik..nnti masuk sekolah amik surat atas meja yer." "Ok..." dalam hati menyesal plk tak ambil cuti sampai Selasa...silibus tak abis lagi..dah kene pergi kursus...boring!

Ok...jadi utk rakan2 bloggers ni...saya dengan penuh rasa rendah diri dan berbangga utk menjemput kalian hadir ke Majlis Perkahwinan saya nanti pada 7 Oktober 2012 (Ahad)..pm sy utk dapatkan kad..nnti saya pos..k?!


Jemput datang semua...!!

7 comments:

Nurul Aznil said...

AsSalam,

kami dulu hanimun kat cameron jer. tak byk tempat sgt so tak penat dan tak byk habis duit shopping, bleh?

me tanak kad if u bleh upload map. jimat kos, kan?

ada request utk hadiah ke?

::alifdalmim:: said...

ala...sis..saya nk pos kad jugak..ada special card for you..hehehe

meh la alamat..pleaseee..

hadiah..??..errr sebarang la..tapi tak nak towel lagi dah~ hahaha

Janggel / Rain said...

Yeay dah nak kawin...menghitung hari.

deaf-angel said...

wei...email aku wei kad tu nye scan hehe.

Kalo aku dekat dam, aku confirm dah volunteer jadi tukang basuh pinggan mangkuk.
Aku tak la pro. Tapi tu la tugas aku... tukang basuh pinggan mangkuk ngan kemas2, basuh lantai semua HAH!

expert ok.

::alifdalmim:: said...

Janggel..

Kau dah janji kan dgn aku aritu nk dtg kan??kau kena dtg..aku tggu! muahaha

-----

Bro Deaf Angel..

OMG!!..i'm so proud to hear that!
eh, jemput la datang..meh la alamat rumah ke, add email ke..saya scan card..pastu sy send..

Datang eah..!

Afif said...

masalah utama bila pergi matta fair - semua negara nak pergi. haha!

Shairul said...

Tahniah Adam...Dah kawin rupanya...Semoga Bahagia Selalu