Monday, July 18, 2011

:: Tembak Menembak ::

Assalamualaikum wbt..

Hah!..cerita pasa tembak menembak nih...ni pun salah satu hobi aku gak..seronok!..sesetengah orang menyifatkan istilah tembak menembak ni berfotografi...tapi yg aku maksudkan ni..betul2 tembak menembak..pakai senjata..

Hujung minggu lepas, kt depan rumah aku dekat dataran (nak ckp kat sini, umah aku depan laut dan berdekatan dengan kawasan pelancongan) ada la buat program 'Karnival Santai' ... biasa la da mcm2 program kt situ..yg tak tahan, bising sbb orang berkaraoke dari pagi smpai malam..

Petang tu aku decide, nak pergi la ziarah kt depan tuh...satu kelemahan aku kalau turun ke dataran pantai tu adalah anak murid aku ramai kt sana...jalan2 sikit.."Ust Adam!!"...jalan2 lagi.."Ust Adam!!" ..aku menyengih je..sbb org dah pandang2..

Masa dah balik, aku tengok ada booth paintball..mula2 mcm malas je..tp tengok mcm best je..dapat tembak 5x botol kecil yg amat kecil..diaorang bg main sekali lg free...aku pun terpengaruh dgn iklan tuh..terus la mencuba..dia terangkan dulu mcmana nk pegang sumer dulu baru la boleh aku shoot..

Kali pertama aku aim betul2..pastu kene!! (Pn Noraini Mohd Nor..tlg jgn jeles..) budak tu ckp..wah sharpshooter!...aku pun sempat la mengembang kejap..lepas tuh terus tak kene!..cisss! pshyco sungguh!

Nak cerita kt sini..aku suka tembak menembak nih..seronok sangat...dulu masa kt sekolah aku masuk Kadet Polis secara paksa..mungkin kawan aku si Khairil pun mengalami perasaan sama..kitaorg tak de choice langsung masuk n pilih badan beruniform lain..semua atch aku KENE masuk Kadet Polis..tapi yang bestnya bagi aku dapat belajar n tgk kawad..lagi2 formasi kawad..n sepanjang dlm badan beruniform ni..dua tahun berturut2 aku dapat pergi latihan menembak kt lapang sasar...fuuhh~ best giler!

Lepas tu lepas SPM masa aku dlm program persediaan utk smbung blaja ke overseas kt Jordan..kitaorg dibawa aktiviti luar dkt Bukit Tinggi..masa tu kami diberi pasukan utk main Paintball yg betul2..hanya tutup muka jer..masa tu, aku rasa aku takde lah menembak sangat..sbb sakit jugak bile kene tembak tuh..tp aku tunggu diaorg leka dok menembak2 aku sikit2 pergi amik bendera pihak lawan...menang la kumpulan aku..tp sedar tak sedar peluru aku habis..tak tak bila masa aku tembak..hahaha..


Ok lah..td rasa mcm nk cerita kisah student aku buka seluar dalam kelas...lepas tu tersasar plk...sekian, wassalam~ daaaa..


4 comments:

Janggel said...

wah..aku tak penah langsung main tembak2 tu. huhuh

::alifdalmim:: said...

yekeee??...dekat Ulu Yam ada..nama dia Hutlista Paintball Adventure Sdn bhd..mcm2 pakej ada..

deaf-angel said...

kalo karnival depan rumah...tiap2 hari ko bleh gi menembak dam. dua hari sekali pun boleh. ko buat kawan la ngan jaga kaunter tu...dapat main free.

rykhel hyunsu said...

oh. nama aku ada? terima kasih. haha