Saturday, July 3, 2010

:: Berakhir Sudah - updated version ::

Assalamualaikum wbt..

Agak lama juga tak mengupdate blog nih..Alhamdulillah, tak update blog bukan sbb lain..tp sebab takde masa..busy dgn study..al maklum sem last..actually, da abis da pun..final exam pun da sudah..tinggal nk kluar result jer..

Lepas je abis final exam arituh..terus masuk kursus utk bakal penjawat awam iaitu Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia a.k.a KISSM..erm, kursus mendedahkan kita ni pasal dasar2 kerajaan, akta pendidikan, pekeliling2 ikhtisas, perintah am, pasal my boss (KPM), arahan keselamatan, pengurusan kewangan, pengurusan integriti dsb..

Dalam banyak2 kuliah yang disampaikan...terdapat banyak lecturer yg best..hampir kesemuanya..tp dlm banyak2 tuh antara yg paling sporting adalah Pn. Hjh. Rugayah...masa mula2 masuk kelas dia aku terlewat sbb g toilet..aku ingatkan dia nk marah tp tak..dia ni seorang lecturer yg sgt best ketika mengajar..sumpah aku tak mengantuk masa dia ajar..

Pn. Darinda adalah lecturer utk kuliah terakhir kitaorg...masa ni semua bdk da dpt agak da..dia ni seorang yg tegas, garang dan seangkatan dgnnya..sbbnya salag sorang bdk kitaorg nih merupakan ahli kmplan Pn. Darinda ni..kira puan ni fasi dia la..lps tu bdk tu kene marah sbb lmbt sgt jumpa dia utk kolaborasi..apa lagi satu kelas tahu Pn. Darinda garang..

Kelas Pn. Darinda adalah selepas solat Jumaat..start pkul 2.45 petang...kebiasaannya bdk ni dlm pkul 2.40-2.45 baru terhegeh2 nk masuk kelas..tapi kali ni..2.25 kelas da hmpir penuh da..hahaha..yg paling lucu..Pn. Darinda masuk je kelas, sumer senyap..agaknya kalau benang jatuh pun boleh dgr..hanya perumpamaan shj...

ok..bnyk lagi lecturer yg best2...kuliah sumer ok..tp smpai bab cuti, elaun, gaji..semua nk musyarakah...hilang ngantuk masing2...haha..

Selasa ni ada ujian akhir kursus..assignment pun da siap n esok dateline last kene hantar..doakan utk saya yer kawan!

Rabu ni pulak mula la aku bergelar salah seorang penjawat awam..seronoknya!

----

ni la gambar nyer..kami dari unit B.Arab..(click to enlarge the photo)

classmate aku ni sumer happening..best sgt blaja dgn diaorang...so, kita jumpa la nnti yer time konvo! <--harap sumer lulus exam aritu..insyaAllah..


5 comments:

Janggel said...

Tahniah ADAM!!! Selamat menjadi penjawat awam! uhuhuh

Mohd Hafizi Bin Tajuddin said...

mmabruk! kat mana bertugas 2?

::alifdalmim:: said...

Janggel,

terima kasih..rasa mcm berdebar2 je nk tgk pay slip pertama nnti..hahaha..

------

Fizie,

bertugas kt sekolah lama di SK Telok Kemang..

deaf_angel said...

congrats fren

gambo gambo tak snap ke tampal sini

::alifdalmim:: said...

thank you..

disebabkan ini request dari my regular guest here..so, sy update..haha

padahal gambar baru dpt arini..