Saturday, March 8, 2008

:: Best..Sila la baca ::

Salam

Hari ni adalah hari bersejarah buat diri aku sendiri..mana tak nyer selama aku hidup kat muka bumi Allah s.w.t nih..mm, hampir menjangkau 22 tahun, buat pertama kalinya dalam hidup aku kali nih, aku dengan bangganyer...(hidung tgh kembang..hehehe) dikalungkan dengan medal walaupun hanya mendapat tempat ketiga jer..dlm Kejohanan Bowling NS 2008...sekali gus aku membawa pulang hadiah berupa wang JD5 sumbangan En. Azmir hehehe sebab aku dapat Pemain Kedua Terbaik...waaa..bestnyer!!!


hari ni mmg ditunggu-tunggu sbb sukan Bowling ni merupakan sukan fav aku...walaupun aku nih kaki bangku..(alar, takde la bangku sgt..just aku tak pandai main bola jer) tapi bowling merupakan sukan yg paling aku suka..selain tenis, pingpong, badminton, bola tampar n renang (walaupun aku tak seterer Lutfi yang boleh mengapung dirinya kat Laut Aqabah)...
nak ulas sikit pasal program arini...


mmm..overall, aku mmg puas hati...ditambah kehadiran peg. MSD yang merasmikan program nih (ayahanda Ust. Zaim) dan menutup program ni (En. Azmir)...abg azmir adalah staff MSD yang stay ngn kitaorg smpai la abis sbb ust zaim kene g Irbid...haa..tak lupa pd Kak Jaja n anak dia yang setia menjadi penyokong kitaorg (Syabil)..

Mulanya aku risau coz da lambat smpai sbb arini ari Jumaat nk solat lagi...tapi Alhamdulillah semua berjalan dgn lancar tanpa sebarang masalah..malah boleh abis awal plk arini...pasal keseronokkan dlm team plk hnya tahu belah lelaki je...jom tgk!!

Team Pertama...(Anap, Rockers, Kadir n Aus)...paling happening!!...walaupun hanya dpt tempat kedua...tapi semangat diaorg walaupun tak de la selalu dpt strike (mcm aku..hehehe) tapi asalkan jatuh jer..da bising..huhuhu...

Team Kedua..(Jali, Dzarif, Zaki, Bori n Abg Azmir)...Team yang penuh dgn skill..lagi2 si Dzarif, walaupun skill dia tuh masih belum mampu mengalahkan kekuatan dan kehandalan balingan aku...tapi tabik spring toing toing toing ar kat dia...mcm anak buah Syalin Zulkifli...hahaha...ditambah plk ngn kehandalan Abg Azmir kt team tuh...makin seronok ar diaorg...Alar, setakat harapkan Abg Azmir nk topup markah diaorg..diaorg still kalah gak!! hahaha..

Team Ketiga..(Aku, Adam Yarmouk, Abu, Arm@Badang)...team yang diam2 ubi berisi...kuikuikui...walaupun team aku opss...team ini senyap jer..dgn kehadiran aku kat c2...mampu melonjak kan team nih ke tempat ketiga...hahahaha..bangga..huihuihui...tak kurang kat Abu n Adam Irbid...masing2 markah pun mantap...masing2 mcm jeles jer aku ngn arm leh wat triple strike...perkara biasa...hhehehehe

Team Keempat...(Supi, Dolah, Apek, Yop)...satu2 nyer team yg ada tagline.."OOOSAHHH"..kecoh jer...tau ar dpt No.1...tapi team nih mmg mantap pun...lagi2 adanyer c Yop kat dlm team tuh..setakat nk harapkan Supi, Dolah...tak leh harap...Apek??lagi la plk...

Team Kelima...(Amad, Dol, Nasir, Ayahanda kemudian diganti oleh Syei)...team nih mcm terpinggir sikit..mana tak nyer..sebab jauh ckit dr bdk2 len..men suka diaorg jer..baling sorang 4 kali pun org tak tau...hahahaha...tapi..sori ar..korang still dpt tempat last..saper suh ddk kat Team No.5...huhuhu..

tu jer...budget utk kali nih mmg banyak ckit...nasib baik MSD boleh tampung skit...tq2 to MSD Jordan...walaupun aku nih naik tension pkirkan psl kritikan terhadap program nih...aku nih kalo boleh nak puas kan hati bdk2 nih...Alhamdulillah..sepanjang pengamatan aku kali nih..pergaulan antara lelaki ngn pompuan terbatas...aku tak nampak ada nyer pergaulan bebas...(mcm sesetangah pihak andaikan)...dan suara perempuan pun tak de la dgr sngt sbb bdk lelaki jer yg beriya bersorak dan bising nyer tmpat tuh disebabkan bunyi bola2 dihentak(oleh bdk pompuan...hehehe) dan bunyi pin2 bowling jatuh...

ok lah..selaku seorang manusia yg bnyk kelemahan n selaku YDP yang kurang berpengalaman...aku nk minta maaf pada mana2 ahli dan kwn2 aku yg ada tak puas hati dgn program kali nih...lagi2 kemenangan aku mendapat Pemain Kedua Terbaik...sekali lagi...hahahahaha...

Senarai Keputusan:-

PEMAIN TERBAIK...(Lelaki)

1. En. Azmir (Staff MSD)
2. Aku!!! - Adam Zurairi (Mu'tah)
3. Yop (Irbid)
>>mana bdk Mafraq nih..pnya la ramai yg main...tak nmpak pun.. :)

PEMAIN TERBAIK...(Perempuan)

1. Fathimah (Mafraq)
2. Kamilah (Mu'tah)
3. Hidayah (Irbid)

KUMPULAN TERBAIK - lelaki jer..pompuan tak ingt..

1. Team Keempat
2. Team Pertama
3. Team Ketiga...(My Team!!)

hmmm..'till now...Salam Majulah Sukan Untuk Semua!!

p/s - Anap...takkan la streching tetiap hari pun tak leh masuk senarai top 5 pemain terbaik kott....huhuhu..kata bandar!!!

2 comments:

azruldemirtas said...

lawaknya ..tiba2 jadi sukan "FEBRET" ...asal katanya sebelum nih tak pernah main pun kat msia kikikiki...jgn marah adam nnti bertambah hitam kikiki

Han HM said...

Cewah.. pemain terbaik konon.. =p
Sedeyh x dapek poei ari tuh.. memule nk poei dh tp adeo hal pulok.. haha yg TUA ler kena blanja dulu.

p/s: kite capapkan ur blog kt page kite taw. habihlaaaaa