Friday, January 4, 2008

:: Careless ::

Salam...

arini hujan...mm..da la turn aku masak ari nih..sblum ni lega jer sbb bila smpai tahap super sejuk..bkn turn aku yg masak...kali nih hujan plk...da tuh aku plk yang masak..tabah jer la masak guna air yg super sejuk...

mmm... kelmarin bersamaan ngn 2hb Januari 2008..aku g Amman ngn si Syafiq n Faiz...asalnyer nk g MSD jer sbb ada urusan NS..then,t'ingt plk yg c Faiz dlu beriya sgt ajak lwn bowling..aku ajak dia skali...kebetulan Syafiq ada aku merelakan diriku menjemput dia jgk..huhuhu...

tapi yang aku hangat...kelembapan mereka2 yg lambat m'akibatkan masa tuh terbuang mcm tuh jer...aku nih penat sgt ari tuh... penat menunggu!!!...tapi tak per la..gudaan..eh, dugaan..

lps g MSD kami ke Mecca Mall jap..g carik ATM...lps tuh depa nih blh plk lmbt kt Primetime Megastore...carik buku...huh!!...sengal tol...aku nih pkir nk cpt men bowling jer...siap boleh call ckp tgh dpt minum free..kan ke tak hangat nyer hati aku...hehehehe

oleh kerana Faiz beriya sgt nk mkn Asian Food... kami ke City Mall n singgah d The Noodle House...kat cni ada cerita best...mula2, kami amik seat utk 3 org jer...da nk start order...then, dtg plk Lutfi n da gengs..(hanan n epol)...memeriahkan suasana...hehehe...yang kelakar..diaorg minum jer...kami jer yg makan...bila pelayan tuh tnya kami da abis order ker...kami kata la "Ya"...then dia blh tnya plk..

"Diz is not enough for 6 person.."..sambil tersenyum...
aku dgn malu2 sbb da la mkn kt tempat boleh kata high class la jgk..tp order ckit...aku jwb.."No, They just drink"...huhuhu...

then..kami ke Mukhtar Mall plk...main boling...mula2 yg nak main 2 orang jer..lps kene paksa...sumer men..huhuhu...seronok gler...happening gler time tuh...mcm2 skill ada bila baling bola bowling tuh...kuikuikui

time balik...

Dlm coaster masa blk tuh mmg hangin aku satu badan sbb kerenah arab yg tak de disiplin...dgn merokok sesuka hati...aku ngn syafiq time tuh wat derk jer dgn membukakan tingkap time tu...mmg sakit jiwa kitaorg time tuh...merokok nih mslh utama arab kt Jordan nih...sumer tmpat dia nk merokok except masjid...kat dlm parlimen pun merokok...jgn tak caya..aku da tgk kt siaran tv Jordan baru2 nih...kalo da dlm parlimen pun leh wat mcm tuh...inikan dlm bas...jgn hairan larr...mana lagi...kat airport...dlm bangunan kerajaan..dlm kwnsan univ...ntah la sumer tempat lah...geram tol aku ngn org yg suker sgt merokok...sumer la ..arab ke, melayu ke, cina ke, india ke....dll...

then, smbung blik citer td..Lutfi plk wat gempar...bag duit tercicir kt dlm teksi...aduuihh...boring gler...da la muka dia seposen jer time tahu bag duit dia tercicir....mcm2 planning dia lps tuh...kesian sgt...dlm on da way blk...dpt call dr driver teksi tuh...Alhamdulillah...dia ckp nnti anak dia yg blaja kt univ. mu'tah tuh tlg hntr kan..baru tdi (jumaat)..dpt blk bag duit tuh...

tak habis lagi citer harta Lutfi hilang...semalam...dia tertinggal plk pendrive kt cc...da balk umah..baru t'ingt...berkejar ke cc blk...selamat dpt blk..yg klakar..dia ckp arab yg guna pc tuh..tgh tgk citer tooooootttt...hahahaha...kantoiiii

sblum aku ke cc nih..skali lag hp dia tertinggal kt cc yg sama...huhuhuhu...masing2 kt umah tuh da risau...apa kene la mamat nih??...takkan mkn semut bnyk sgt...semut pun tak jmpa kt umah
tuh...ke mkn lipas??...hisyhh...takkan lar...hehehehe...

Lutfii..after diz jgn careless lagi ok...bnyk2 la selawat....insyaAllah ok lps nih...
lutfi..."Nak Peruttt...." hehehehe

ok la....byeeeee


4 comments:

HaZiMiN Sleiman AbDALLAH said...

Perah Lemon 5 biji kasi diam minum air tue..

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

ni petua yg boleh dipercayai ke??

lutfys said...

hahaha...
adam ko lah nie!!
bagi aku makan kari maggie ayam masak lips!!hahaha....
huuhhuh..
entahlah kenapa...suwei betul awal tahun hidup aku nie...Pengajaran 2008 kot!! :-P ..

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

Lutfyss hafifiss

bukan suwey maa...ko je careless ckit..len kali beware!!.. hehehehe

bkn aku yg mask kari maggie ayam lips...

tp ada mamat tuh masak maggie ayam berlips...konon cili..mcm haramm..

:)