Sunday, October 14, 2007

:: Selamat Haru Raya ::

Salam Aidil Fitri...

Hari ni genap hari ke 3 syawal 1428H...
untuk pengetahuan blogger sumer..Jordan tahun nih sambut Syawal sehari awal dari Malaysia...

when i call my mom pagi raya...hehehe..(tak nangis okkk..) my mom terkejut gak...mcm tak cayer jer.. aku tanya mak tgh wat per...mom jwb tgh msk rendang n dll...stop..tak nak dgr..coz i'm jeles...nk raya kt msia!!..

malam raya tuh aku ngn Lutfi try 1st time in our life...wat rendang daging...sampai tertido2 ktaorg tggu rndng msk..at the same time site2 Rumah cempaka, umah aku ; Rumah Jejaka Idaman Malaya(JIM), n umah Darul Takzim join wat sate mlm tuh...tp aku tak join..just bg duit jer..sbb nk msk rendang..da la nk potong daging tu super payah...dgn pisau tumpul..bkn setakt sakit tgn ..hati pun sakit..tp sabar je wat kitaorg senyap time tuh...at last..rendang yg dimasak menjadik!!! marvelous!!!

raya pertama..aku sbg YDP Bdn Kbjikan Mhsiswa N. Smbilan Jordan..djmput ke Embassy Malaysia kt Amman coz ada mjlis kt sana..pg pagi blk malam...

raya ke-2...Aku sbg AME Mjls Perwakln Pljr Mlysia Jordan jd Ajk Pengawasan sempena Majlis Sambutan Hari Raya kt Malaysian Student Department, Amman...kt cni tgh seronok pakai baju rya baru...ada tragedi buruk berlaku...tak ramai yg tahu..let me keep it as a secret...tp hati aku betul2 sedey sgt2 time tuh...tak tau nk ckp mcmner lg time tuh...mcm bese habis mlm gak..

balik mlm tuh aku ngn housemate len(kecuali nain..dia tak de sbb dia keje mlm tuh jd P.A kpd seseorang d mu'tah..hehehe..gurau jer.) planning nk jln raya umah bdk nih..aku suggest sms dulu bdk nih b4 pg umah diaorg..tp amad kata tak payah...target mlm tuh nk g Umah Cempaka, Bayt Malizi n Teratak Mutiara...tp sumer rumah ni kami pg tak de org kt umah...da la planning mlm tuh ibarat berjlan dari utara ke selatan...jauh nk mamposss..penat gler..puas mengutuk mlm tuh..hehehe...last2 calling2 umah yg dkt iaitu Rumah Batu Buruk(bdk ganu)...diaorg la yg best sekali...call je trus g umah walaupun nk ke rumah diaorg kene lalu kandang kambing(bau yg menyengat hidung...tp still cool lg)...hehehe..diorg sajikan nasi goreng...best sgt Kudin n Faiz msk...yg lain sajikan kuih raya n air..aku siap demand nk air milo+susu...hehehe..maklumlah penat jln..

raya ke-3...ptg tu kitaorg serumah g jln ke rumah Pasir Puteh(bdk K'tan)...diaorg wat open house...mula2 mcm mls je nk mkn sna coz lauk kambing..(takut berbau)...but..i when i taste it...yummyyy...daging dia tak bau langsung...sedap dia, Allah jer yg tahu...aku tanpa segan silu 2 kali tmbh masa tuh siap boleh gatah lauk lagi..hahaha...lps tu ke rumah Darul Takzim(bdk Johor)..sebatch ngn aku...lepak sana sampai mghrb..lps mghrb ke Rumah Cmpaka..(rumah senpai..hehehe)..abg amin masak mee goreng spesel...best ar a.amin...mee yg tersangt best...lps tu ke Rumah Adib(pljr KIDAR)..diaorg lagi spesel...walau len dr yg len..but i appreciate it...diaorg sajikan kitaorg...Kuih muih, Baked Bean, Fun Fries, Roasted+Garlic Bun(kan??),n paling best is Pizza!!!! jgn tak tau ni home made pizza!!...lastly ktaorg g Teratak Mutiara..tp sbb kekenyangan..kami nk minum air jer..(siap demand nk air sejuk)hahahaha

Apa pun utk semua rumah yg sudi jamu kitaorg mkn...terima kasih bbnyak!! Arigatou!!
BarakaAllahu Fikum!!!...

- Esok ada 3 lagi jmputan iaitu Bayt Dimasyq,Bayt Baiduri(a.fahmi n k.sarah) n rumah my sis..Kak Ainul n the geng..(Bayt Ridzuan)..org perak!!

Sekian coretan di Aidilfitri...Maaf Zahir dan Batin...

2 comments:

aMzari =) said...

Salam..
Salam Lebaran..smart la aDam.Baju raya smart la.Mn beli?
Hmm pizza smpai xhbs.Aduh...

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

Tq am..

Smart ke baju tu...hehehe..
beli kt tuuutt..secret lar...segan..
buat la lg pizza..kami nk dtg mkn..ari tuh tak puas...