Sunday, October 21, 2007

:: Sad Day n Happy Day ; 20 Okt 2007 ::

Assalamualaikum wbt..

20 Oktober 2007..

tarikh ni aku akan ingt sampai bila2...

hari ni..(tarikh kt ats)...hari di mana aku betul2 sedey...n betul2 happy...
trikh ni kak ainul blk msia...n hari nih gak aku berterus terang ngn dia smua bnda yang buat aku serabut n tertekan sejak kebelakangan nih...tp aku ckp guna tel. tak leh ckp one by one...huhuhu...mula2 aku still leh ketawa lg but..bila masuk part yang aku kene ckp terus trang..aku tak leh thn lagi..i'm crying!!!coz she crying too... aku pun tak cayer yg aku ckp gak sumer bnda yg menyerabutkan kpla otak aku sejak dua menjak nih...tp we make a deal.. n i'm agreed...let make only both of us know.. hehehehe..

the happy part come...bila sku berdepan ngn probs aku sendiri...i solve it myself... tak tahu kene la tanya kan...so, tak de lah nnti timbul slh sngka n salah faham... n remember to someone about his promise b4.. n i'm happy that day... my probs i solved!!

19 Oktober 2007..

hari gak happy sangat..coz awal pagi lagi aku da bngun dr tido n solat subuh..after that aku tido blk...hahaha...tp hari nih aku kene bangun awal coz da janji ngn 2 manusia utk ke Amman. kami bertolak dlm kol 9pg..smpai amman jer..akmi ke bank dlu utk cek duit...oh no!!!..kak ngah tak msuk duit lg lar...aku aku kluarkan 10 dinar jer..duit dlm tgn ada lagi... then, kami ke McD...tp akak cashier tu ckp :-

"i'm sorry..we're closed..we open after 5 minute...so, u can take a sit 1st"

huhuhu..awalnyer kami smpai..tp da pkul 11.30 da..takkan tak bukak lagi...lps makan jer..we decided to go to City Mall...nk g survey perfume 2 someone....lps penat survey..kami mkn kt 'The Noodle House'..aku order Shanghai Beef Noodle, dia order Singapore Specials Noodle n dia lagi sorang order Tom Yam jer..4 dessert kami order...Banana Split with Vanilla Ice Cream n Mango Cream..nama nk maut jer..padahal bnda nyer ckit...hampeh tol..

time balik dari Amman...

kami dpt bas..bkn coaster...
aku tak tau ar..sakit gler hati aku time tuh...driver dia bawa slow gler..padahal aku mlm ni ada performance kt Masrah Hall..hehehe..nk berlakon n nyanyi...huhuhu
sampai Mu'tah pkul 8.10mlm..

aku tak pkir apa...tukar baju, tukar sluar, amik handset n amik wallet..trus sapu van ke jamiah..

smpai jamiah..En. Zaimuddin tgh bg ucapan perasmian...mlm tu kami students malaysia ada program raya..nama mjlis tuh

"Happy Eid Mubarak" (nama nk gempak...)

persembahan aku no 2 lps Biro Akademik gabung ngn Biro Ekonomi..

story ckit about my performance..

mlm tu aku harap 3 insan istimewa dlm hidup aku kt bumi Jordan nih menyaksikan persembahan aku walaupun i'm not too prpepared!!..1/2 jam jer utk bc skrip...n no more time to hafal lirik lagu..hahaha...aku miming muka jer time nyanyi tuh..

we all bawa tema psl Tsunami..simple..tapi pengkritik jemputan mlm tuh bg kritikan yg baikk sgt... n lagu we all adalah "Andaiku Tahu"..sampai skrg bdk ni asyik sebut je lagu nih...coz we did it very well!!!..syabas!!..lagu nyanyian kumpl Ungu tuh kami nyanyi blk dlm nada harmoni ntah apa2...

bnda yg aku still ingt..Lutfi lupa utk bangun lps sumer skrip dibaca..m'buatkan aku la yg kene jerit nada perlahan..

"Lutfii..lutfi...bangun lar..da habiss!!!" malu gler..bdk sumer da gelak time tuh.. yg klakar sumer wat2 tido betul2 time tuh..smpai lupa apa nk wat lps tuh...

yg kelakar..mlm tuh slide show raya..mcm bkn slide show utk semua..tapi slide show aku!!..coz amad amik sumer gmbr koleksi aku dlm komp utk wat slide show..tu lah keje last minit..tp ada gak gmbr aku dlm ekspresi muka ntah apa2!!...malu gler mlm tuh...

21 Oktober 2007

hari ni aku exam 2 paper...
Alhamdulillah..paper Qadaya Fiqhiah aku leh jwb..but not so sure...lps paper tuh..aku lari g surau kt tngkt 4 utk baca Subjek Nahu plk...tak sampai 5 minit aku lari plk ke Kuliah Adab..exam nih wat aku letih..ptg aku kene g kls Fiqh Uqubat plk...da la ari nih panas dia leh thn gak ar...

nk senja..(CITER BEST)..

Today is 20th Wedding Anniversary Ust Osman n 'Ibu'...

kami serumah dijemput..dtg ada kek..ingt birhtday saper la td...rupenyer ust osman ckp hari ulangtahun perkahwinan dia ngn ibu...

kami gelak sakan ar time tuh...tak sangka plk.. yang dtg umah aku, umah abg fahmi n student KIDR yang baru..-Ikhwan, Am n Syafiq..

lps solat mghrib umah ust osman black out..masa nih berlaku la perdebatan ala parlimen antara student KIDR ngn sorang jer student UDM...hahaha..msing2 berhujah psl 'u' masing kt msia dulu...aku, amad n nain senyap jer..coz kami ada satu 'u' jer...Univ Mu'tah!!

oklah..penat da...nk balik makan amad mask!!

p/s - Happy 20th Wedding Anniversary to Ust Osman n 'Ibu'...moga berbahagia ke akhir hayat..insyaAllah...

1 comments:

aMzari =) said...

Salam..
hai aDam..syok la cite ko.Ha nk tny ni, sp 2 insan yg ko g aMman 2?cite la..