Wednesday, August 1, 2007

:: Opie, pulanglah... ::

kucing aku hilang...

dia kluar umah tak balik2...rindu kt Opie..aku baru beli mknan dia utk stok sebulan..dia baru ada tmpt berak yg best...bagi sesapa yg menjumpai kucing aku..sila hntr balik ke umah aku!!..

Semalam Pilihanraya kt Jordan..seJordan...aku ingt pg tu bising2 ar mcm org kawin..tp, tak de plk..cumer mlm tu jer wat kepala aku nk pecah...dgn bunyi mercun bnga api...pastu hon2 kereta, treler, van dan lori2 kecik yg boleh wat org yg tak de kene mngena atau calon yg kalah boleh sakit jiwa...hehehehe...

next week aku da start final exam...1st paper hasub, 2nd paper wasoya n last skali i'jaz quran..pas tuh aku leh packing barang n balik msia...betul2 tak sabar nk balik msia...huhuhu..da nk dkt 2 tahun aku kt cni..

sejak kebelakangan nih aku btul2 bz memanjang..kadang2 penat gler sampai bngun pg nk g kls pun raser pnt....aku tahu ngn tanggungjwb aku kat family utk blaja, tanggngjawab aku utk ahli ns kt cni, tnggungjwb aku sbg tuan rumah bg tetamu yg dtg...aku mesti pandai bhgikan masa...tpi alhamdulillah, 2nd exam aku abis awal, so, leh wat keje ns yg tertangguh...dlm otak aku nih mcm2 idea aku nk wat..tp perlaksanaan kalo harap aku sorang..letih ar..da tu plk AMT yg kt mu'tah nih aku sorang je tggl utk syabab...bnyk keje aku kene amik alih...

stop citer psl bz2 nih...serabut kpla otak aku...baru2 nih zaid kawin...org yg tahu aku ada couple, mesti tnya aku bila lagi..hehehe...terlalu awal aku nk pkir bnda mcm nih..aku pun kene tanggung lagi..ni kan plk nk tanggung anak org..my mother suggest to me... "enjoy la masa bujang tu dulu"..hehehe...sronok nyer...tapi aku pun jeles gler tgk zaid n ara pegang2 tgn..manja2 gitu..nsb aku tak tgk diaorg mkn suap2..ciss..berbulu je hati tgk..jeles pnya psl..lm hati..bila plk turn aku nih...hahahaha

ok ler...tak tau nk tulis apa lg..bila tak ddk dpn komp..mcm2 nk citer..bila da ada tak tau plk apa nk citer...

p/s.. to Zaid n Ara ; SELAMAT PENGANTIN BARU, SEMOGA BERBAHAGIA KE AKHIR HAYAT!!

4 comments:

loveujordan said...

salam,

dah jumpa ke Opie tu ??? Budak-budak mu'tah ramai yang sayang kucing.... jaga macam jaga baby...baik ustaz ni semua... harap tak pergi jauh Opie tu...

>>faez said...

kite pn ske kucing gak..nama kucing kte SHASHA..die sgt lawa cm tuan die gak r..hihi

hazimin said...

mu'tah yang istimewa.. hehe

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

salam mak cik ina..

OPie da balik!!...tp dlm dia da comot da skrg...lasak sgt..suker tgk dia main dgn Madi..

----

lawa ke shahsha tu??tgk tuan dia....ermm...boleh lar..hehehe