Saturday, August 11, 2007

:: Ada Istilah Tolong Ke Dlm Exam?? ::

Salam..

arini 1st day aku nyer exam....terus terang aku ckp...i'm not prepared...bnyk lg aku raser aku tak baca...n soklan dia mmg best..best mcmner..best sampai ni la 1st time dlm hidup aku..aku raser aku tak ckup masa nk jwb soklan..bnyk bnda kene mengira...

tp kan...arini aku kptusan utk ddk depan dlm comp lab tuh...kbtulan sblah aku bdk arab yg blaja kt syariah gak..aku tahu nama dia..NUH!!!..diulangi lg skali NUH...

ada citer nk ckp psl dier nih...masa start exam..aku jwb soklan aku..da la madah nih kene mengira..aku pun pening gak nk jwb ssb soklan banyak n pepajang..so, aku tak jwb lg soklan pertama aku..siku aku mcm disapa...rupernyer si NUH tu mntak jwpn..da la soklan len2...dia paksa2 plk...bila aku pndng screen monitor dia...tak nmpak.sbb tulisan kecik..aku ckp la tulisan kecik...dlm hati aku ckp..

"huii..senang nyer hati dia goyang kaki tunggu jwpn.."...

dia nyer kertas kira2..tak berusik pun...aku tak kisah lagik..ni tak..tersiku-siku aku nyer siku mntak jwpn...smpai tahap aku da bengang mcm nk hentak je tgn kt atas meja... yg aku pelik..dia pulak merengus mcm marh kt aku..eh eh...dia nih...

aku tahu dia nih tak pat jwb satu soklan pun...tp bukan semua soklan soklan susah...ada tu snang sgt..pakai jeling2 monitor tu jer....tp sikap dia nih malas tak baca buku..tak tau..selamanya dia tak nak tau...aku pernah amik subjek sama ngn dia sem lps..madah tuh boleh kata senang gler..Tarikh Askari...doc ckp..

"aku tak pernah failkan bdk yg blaja ngn aku..dgn syarat..kene jaga kehadiran"....

kalo pkir betul2...saper ponteng kls tu mmg mangkuk lar..kls tuh tak sampai sejam...da tu seminggu sekali jer...yg bdk NUH nih...dari awal sem sampai last kls...tak dtg...exam dtg plk tuh..apa..ingt nih al Azhar ke??

berbalik pd exam td....lps exam aku jln balik..terserempak dgn dia ngn kengkawan dia yg mcm bagus tuh!!!....kwn dia ckp kt aku..

"apsal ko tak bg NUH tiru ko??..."

aku jwb.."ha'ah mmg aku tak kasi.." terus aku blah dgn sakit hati...

dan apa yg aku terperanjat..NUH tuh pernah bertanding dlm election campus sem lps...utk Ittihad Islami.... muka dia mmg baik...tp luran jer...masa aku jmpa..dia tgh merokok!!!..what's up beb ???!!!!

masa dlm coaster aku fikir...ada istilah TOLONG ke dlm exam nih??...

mksud aku ada pro n kontra kt c2... ye lah kita tlg sbb dia betul2 tak dpt... at least dia try tp tak dpt.. pastu kalo kita tlg dia makner kita subahat dlm kes nih.. ye lah mayb dia tak blaja..senang2 nk dpt markah best dr usaha org len... apa pun sama sekali aku tak setuju dlm seteng2 subjek...

hehehe.... blogger sumer..kalo exam jgn meniru k..nk markah best kene la rajin blaja!!!

p/s - utk dzarif sbb sibuk layan aku...da jd mcm pa aku lak masa aku kt mafraq 3 hari lps...tak luper utk nasir yg masak nasik goreng...n utk syed@zaki...yg msk daging msk kicap time aku kelaparan..hhm tak lupa kt anap yg bwa g makan brosted walaupun pakai duit aku..hehehe....n sumer org...sronok seh aku dtg mafraq!!

3 comments:

hazimin said...

wah3..bz ydp. lama xupdate blog :)..bila baca entry nie memang tingat masa blaja dulu. arab memang suka wat peel gitu. kkdng dorang ni malas sangat nak stadi..tulis nota kat kerusi sblm exam mula. ada juga yang tulis nota dalam hp, bawa kertas pun ada..keja nak meniru saja..bukan semuala. melayu pun ada wat hal macamnie..konklusinya, janganlah meniru dalam exam ye..huduh sangat perangai tuh!

>>faez said...

kte pn pnh rse..br2 je blaku..skrg dak arab tu mesti target kte stiap kali exm..nyampah gler..mesti nk menempel kat sblh kte..pastu mulalaa nk tnye2 soklan..ingin saja ku hentak dia??!!!pe kes??nk jd dr,kne r usaha snirik..die ingat kte ni skema jwpn ke pe??sekeh gak kang..

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

abg gmen..

bese ar...sblum blk msia nih betul2 bz...tp sy still leh luangkan masa lag utk mkn Sushi Korea hand made by a.gmen... sy tggu sblum sy blik msia...

-----

faezah...

lps ni kan..kalo ada org wat itu lagi...ko hentak meja kuat2...