Saturday, May 26, 2012

:: Cuti Dipendekkan ::


Assalamualaikum wbt..

Eh, dashboard blogspot aku dah baru laaa...punya la lama tak masukkan entry baru..baru tahu..hehehe..

Berkenaan dengan cuti aku dipendekkan...ye, memang betul..sepatutnya semua murid dan guru diberikan cuti selama 2 minggu bermula 26hb yang lepas sehingga 10 Jun akan datang..

Tetapi, aku telah dipilih utk menjadi salah seorang pegawai teknikal utk Kejohanan Ragbi MSSM 2012..kebetulan peringkat kebangsaan ni buat kt Negeri Sembilan..so, mmg ramailah guru-guru yang terpaksa memendekkan cuti mereka..hehehe

Spt yang Pengarah Jbtn Pelajaran Negeri sebut..kalau boleh dia nk acara yang berlangsung tu spt Olimpik di Beijing..maksudnya takde kesalahan dan kecacatan yang berlaku..semua smooth je kalau tgk kat tv tu..acara perasmian penutup tu ok jer..bendera, muzik, nyanyian..semua ok..mcm tu lah diibaratkannya..

Tetapi aku masih lagi beruntung sebab aku akan mendaftar sbg pegawai scra rasminya pada 1 Jun nnti..kira ada la masa dlm kurang dr 5 hari bercuti..tp disebabkan aku juga salah seorang guru pengiring kpd sorang student aku yg terpilih ke kebangsaan, aku kene la jgak jenguk menjenguk budak2 yg dalam latihan pusat tu..kene g amik, hantar dia balik nanti..

Bagi cikgu yg terlibat dalam dlm kontinjen negeri dan juga pelajar yg akan mewakili negeri, mereka hanya bercuti selama  sehari setengah iaitu pada 1 Jun sehingga 3 Jun iaitu selesai tamat latihan pusat sebelum mendaftar masuk ke kejohanan sebenar..kesian kan mereka...tapi tak per..bekorban utk negeri tercinta..

Sebenarnya ini adalah kali pertama aku dilantik menjadi pegawai teknikal...sebelum ni langsung tak pernah..mungkin ini kuota aku sbg Pengerusi Teknik Sukan Ragbi Daerah PD..hmmm..aku ok jer..hehehe..semasa taklimat pegawai teknikal haritu di sekolah sukan negeri..diaorang bgtahu apa tugas PT..aku pun ada jgk la isitilah 2 tak faham..hahaha..

Asalnya aku rasa mcm boleh ke aku buat..sbb aku bukan opsyen PJ dan minor aku pun bukan PJ..tetapi memandangkan coach ragbi under 18 tu adalah seorang ustaz di Sek Dato' Abd Razak...so, aku rasa kalau dia boleh buat sesuai yg diluar bidang tugas dia..kenapa aku tak boleh kan..

Lagipun aku bukan budak sukan...tapi bila diberi peluang mcmni rasa mcm teruja dan ada feel a little bit excited..hehehehe...terima kasih..

So, utk tempoh 5 hari sebelum masuk semula ke training camp 1 Jun ni...nilah tempoh utk aku setelkan beberapa hal berkaitan dengan urusan perkahwinan aku..berkaitan kad (tinggal nk confirmkan design n cetak), tempah baju nikah, confirmkan baju bersanding, pelamin utk bergambar, khemah catering..dan mcm2 hal lagi..so, kene planning yg terbaik utk cuti sekolah kali ni...

btw, tunang aku dah start perli...asyik2 ragbi..ragbi..ragbi...hehehe..nk buat mcmana..dah terjebak dengan sukan nih...sabar je lah.. :)

p.s : Selamat bercuti kepada semua guru di luar sana yang sedang menikmati 2 minggu cuti mereka.. :)


6 comments:

Janggel said...

Tahniah dapat latih pasukan ragbi!!!

Afif, H. said...

tak lama lagi jadi pengurus ragbi malaysia tu... ;D

::alifdalmim:: said...

Janggel..

Terima kasih..hehehe..

----

Afif,

jauh lagi nk pergi ke tahap tu..hehe..

al_haq said...

ok ,hebat adam...bagus::))))

deaf-angel said...

responsibility ko macam2 eh..

have fun buat scrum hehe

::alifdalmim:: said...

a.judin,

hehehehe...bermula dari bawah.. :))

..........

bro deaf angel,

nk buat mcmana..nama pun cikgu...hehehe..redha je la..