Sunday, October 16, 2011

:: Minggu Sukan ::

Assalamualaikum wbt..

Weekend ni free..eh, lupa! pagi Sabtu tu still ada program kt sekolah..Kem Bestari Solat year two..so, kene gak dtg sekolah.takper..kejap je..

Korang tahu dah hampir 4 minggu aku tak dpt masuk kelas yg berada di hari Khamis..sbbnya penuh dgn aktiviti luar.dan ari Khamis juga kelas aku penuh..bg aku rugi..sbb tak dpt kejar silibus subjek.dah plk minggu ni student aku dah start final exam..aku mmg terkejar2 sgt minggu ni sbb nk abiskan silibus.penat!

Khamis lepas, aku hantar budak team ragbi sekolah aku utk MSSMNS under 11..bertempat di Jelebu..nk ke sini jalan dia lebih kurang mcm dekat jalan Bukit Putus yg lama..cuma besar ckit. tp corner2 tu still ada..pergi 3 buah kereta dan rata2 budak2 ni muntah dlm kete...nasib baik kereta aku takde yg muntah..kalau tak nayer jer..

As usual, sekolah aku tak pernah Johan..hahaha...paling tinggi pun Naib Johan Cup..kira Cup tu mcm division satu la..haritu mmg dah nk menang dah..leading 12-10..aku ni terhentak2 kaki aku supaya reff cpt bunyi wisel penamat..mana taknya..mmg dah nak abis dah..

Tapi nk buat mcmana..dah takdir..dkt2 last minit tu la diaorg ni dok main kt kwsan try team sekolah aku..dup dap jantung aku masa tuh.last minit team lawan dpt buat try 5 mata..reff terus bunyi wisel penamat..aku tgk reff pun geleng kepala masa tuh..mana taknya..5 mata try penamat..itu namanya tuah!..aku je tak bertuah..final result sekolah aku kalah 12-15..

Aku dikhabarkan utk pergi menghadiri Kursus Kejurulatihan Ragbi MSSMNS bulan depan..korang cayer tak??aku ni tak pernah pegang bola ragbi pun tak pernah..jgn ckp main..lontar bola ragbi pun tak pernah!..setakat ajar teori je boleh la...aku risau laaaaa...confirm lps ni aku kene buat team ragbi sendiri memandang cikgu merangkap coach ragbi sekolah aku tu dah nk pindah...huaaaa..

Ada gak cikgu2 nih ckp.."Kau pandai ke main ragbi Dam??.." aku yakin jer jawab "Ish, tengok tangan la..." hahaha...hmmm...bila sebut perkara nih terus otak aku blur nk tulis apa lagi...lagi2 plk Ragbi adalah sukan berwatak sekolah aku..bermaksud permainan yg diberi perhatian dgn serius oleh pihak sekolah...bayangkan bertanding mesti ada medal bawa balik..mcmana kalau aku handle jgn ckp tak masuk final, quarter final pun tak sempat..apa aku nk jawab?..tolongg...

-out of ideas-

Semangat tu..mcm main tangkap2 bola plk..

Ni nama dia scrump...aku pun baru tahun lepas tahu..hehe

Tumpang sekaki...terima kasih sbb bg sy medal~



6 comments:

Abg Din said...

cikgu pun bersukan ya...

hehehe...

pinn pinn ponn ponnnn

s a L o m a said...

Rugby player yg dh matang2 ni memang la buat sy teruja cikgu..hahahahhh.isk.tp player je la..coach xda perasaan.kihkih :p

Janggel said...

fuyooo main ragbi pulok dah! terbaek bak kata boboiboy!

::alifdalmim:: said...

Abg Din,

Cikgu serba boleh a.k.a cikgu multitasking~...hehehe

-------

Sis Saloma,

Kalau tgk yg player rugby under 18 lagi la plk..tersangat matang..nasib baik sy bukan coach..hahaha

--------

Janggel,

al maklum, zaman aku sekolah rendah dulu mana la ada didedahkan dgn sukan cenggini..hahaha

TANJUNG RHINOS RC said...

yg pntg keazaman.. Feel free to visit our blog about rugby http://tanjungrhinos.blogspot.com

::alifdalmim:: said...

terima kasih atas kunjungan dan juga nasihat..saya ni baru nk berjinak2 dengan dunia ragbi ni...sekali pun tak main, paling kurang sy kene jadi coach utk team sekolah lepas nih..

tq..sudi lah kiranya dtg melawat lagi..