Saturday, November 13, 2010

:: House For Rent ::

Assalamualaikum wbt..

Penat sangat arini carik rumah sewa kat area Taman Intan Perdana..da la kereta manual..dgn bonggol la..sakit kaki aku..dapat la 3 buah rumah yg akan dipertimbangkan...tp mcm tak best jer..

Al Kisah, aku skrg dalam proses nk pindah rumah..sebelum ni dduk kuaters guru..tapi sejak elaun aku kene potong sbb dduk rumah kerajaan ni..rasa mcm tak berbaloi la plk..so, kalau dduk rumah sewa at least dpat gak elaun..ada org kata, sama je ..tapi bila calculate balik semula. dapat gak save dalam RM100..

Minggu lepas ada la aku tnya sorang anak murid aku..si Haiqal..

"dekat2 rumah kamu ada rumah kosong utk disewa tak?"

"ermm..jiran sebelah ada lagi..tapi yang lagi sebelah tu mungkin nk pindah bulan 12 nih.."

"hah..tanya la emak kamu, kalau ustaz nk sewa boleh tak?"

"ustaz nk dduk sebelah rumah saya ke?...yeay yeay.."

"tanya la dulu emak kamu.."

sambil nk balik tu..dia boleh plk lompat2 smbil ckp "yeay..yeay..ustaz nk dduk sebelah rumah kita"

puas la aku jerit kt dia balik "tak tahu lagi la...tanya la dulu...haishh~"

aku dlm procedure nk carik rumah ni agak cerewet ckit..antara kriteria yg aku nak adalah:

1. bila petang, cahaya matahari kt belakang rumah
2. kalau ada awning lagi bagus
3. da siap pasang grel
4. kalau boleh depan rumah taknak ada rumah lagi..ada ruang nk parking kete..
5. tak nak dduk sebelah rumah org bujang..haha
6. tidak terkebelakang
7. tidak terkehadapan
8. tak ramai anak murid aku dduk area tuh..huhu
9. jiran yg bersopan dan friendly
10. rumah tu kalau boleh tak lama ditinggalkan..huhu


hah, kalau ada anak murid aku yg baca ni...tolong usahakan yer..hahaha


5 comments:

Eazy Izzuddin said...

wah...
rumah sewa kena cari betul2
yg kena ngn diri hehe
xD

Entry Baru:
Oh Result

deaf-angel said...

beb, aku jauh la beb

kalo dekat, boleh aku tolong ko pindah angkut2 barang hehe

::alifdalmim:: said...

Eazy,

betul2..ni tgh mencari..bila da dpt rumah idaman..tuan rumah plk ntah kemana..bila tak kene, time tu plk ada je chance nk dduk. haish~

----

Bro. deaf,

hahaha..mmg tgh survey org yg boleh tlg angkut barang ni..barang umah tu banyak..huhu

tepianmuara said...

omah bujang kan.

hehe

::alifdalmim:: said...

hehehe...sudah tentu~