Monday, April 21, 2008

:: Rumahku Dimasuki Pencuri ::

Salam...



huhuhu...entry kali ni mcm nmpak best jer...percaya atau tak..diz is my 1st time..1st time...rumah aku ddk kt cni ada perompak masuk...da nak abis ni lah dia ngengada g pecah masuk umah aku nih...geram gler..

actually kejadian nih berlaku ari Ahad aritu..kebetulan aku is the last one yg kluar lmbat g kls ari tuh..tak de la lambat pun 40 minit b4 klas start aku da pergi da...tapi masa nk kluar umah tuh aku terdetik la plk kt ati aku nih..

"Kalo da kunci pintu bawah mcm tak de guna je kunci pintuh umah.."..tapi aku kunci gak dua2 pintu...

then aku pun pg la kls mcm bese...dan arini exam...masuk je dewan exam aku tak raser paper lagi..smpai la kls lps tuh..ttba jer doc abis kan kls awal plk arini...aku pun pelik..takkn doc ngantuk kot??...hehehe..tapi mcm bese lps kelas aku pegi la Cafe Abasi..konon nk mkan..bese nyer ari2 mcm nih tak ramai org...lagi2 aku kls abis awal...ttba plk ramai plk org kt cafe nih...aku tak de la nk pkir lain...tapi yg bangang nyer aku nih..aku leh stay plk kt situ beborak ngn bdk2 yg len...hahahaha...ye lah, akupun tak expect bnda nih boleh berlaku...aku just minum air jer..

masa nk balik umah...masa aku buka pintu umah aku tgk pintu tak tutup rapat..saje je nk wat gempak..biar org dlm ingat ada arab masuk...last2 aku plk yg kene..masuk2 jer..tgk2 umah bersepah..(walaupun mmg selalu bersepah)..tapi kali nih raser len mcm...ttba hanan kluar, dia ckp,

"Adam, umah kita kene masuk pencurik.." ternganga aku bila hanan ckp mcm tuh...yg aku plk boleh tak cek bilik aku..terus tgk bilik diaorg...da lama tuh baru aku terpikir..

"eh, bilik aku mcmner??..alamak, laptop aku..duit ns, duit umah..."...da cuak da time nih..

bila buka jer bilik aku..tgk2 sumer berkeadaan mc bese, mcm aku tinggal kan pagi td dlm keadaan kemas tersusun...Alhamdulillah...sbb pencurik tu tak masuk aku kunci pintu bilik b4 ke kelas..

belum sejam bnda nih berlaku da 2 cerita n berita yg tak soheh tersebar..laju gler internet zaman skrg nih...antaranya..

1. Jumlah kerugian mencecah 3000 Dinar...mak aii...banyak gler..padahal duit dlm bank pun tak banyak tuh... (n the truth is..yg kene curik 14 Dinar jer..)

2. Siap ada Polis Forensik yg dtg umah kitaorg cek itu, cek ini...huhuhu..mcm kes berat jer..(n the truth is..2 org polis bese2 jer yg dtg amiki report..)

apa da...untuk melihat situasi rumah aku yg dimasuki pencuri tak bertamadun tuh...korang leh tgk the pics kt friendster aku...sekian wassalam..


4 comments:

emir.abu.khalil said...

hehe~ nak kata kelakar pun ada gak cita ko ni Adam... uhrm~ anyhow... in sya Allah... moga Allah permudahkan...

p/s: CSI tak datang skali ke?? ahaks~

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

salam..

azmir..thanks..klakar..ntah la..aku pun mcm tak de perasaan je bila umah kene masuk pencuri..hahaha.sbb blik aku ok..hehehe

p/s: CSI on the way..flight delay..huhu

>>faez said...

dam,ko tau..kak syafa br je cter kat mutah skrg ni tgh menjadik-jadik kes pecah umah ni..d latest case,kak syafa kte kat umah amad si pres of mutah association..tah,aku pun xkenal sape die..haha..aku dgr je die cter..

alhamdulillah skrg ni irbed aman wa damai je..xde da kes break in lagik setelah exposed to kesedaran civic..eyh silap..ttg kepentingan mengunci pintu umah n b alert to all things happen around us..

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

faezah..

umah amad pres mu'tah sama lah ngn umah aku..adam ydp ns..

apa daa...yg kak syafa citer tuh umah aku ler..