Saturday, July 21, 2012

:: Ramadhan di Rumah Baru ::

Assalamualaikum..

Wah, tahun ni aku berpuasa di rumah baru...tercapai gak hajat nk berpindah kat rumah baru sebelum start puasa..cuma ada sikit2 lagi barang yg belum diangkat..semuanya kecik2 je..mcm buku-buku lama..bnyak jgk buku2 kt rumah tuh..(baca belum tentu lagi..huhu)..

Ok dulu aku janji nk update gmbar rumah kan??..minta maaf la..skrg ada kt kampung, camera tinggal kt rumah PD...nnti2 aku update..minta maaf lagi sekali..

Tahun lepas puasa ada teman..teman serumah dgn cikgu praktikum. Naif Mustakim dan Ah Hong..tahun ni nmpaknya keseorangan la aku sbb takde cikgu praktikum kt sekolah aku...apa pun tak boleh...nasib baik la rumah baru ni, atas bawah n tepi rumah aku ni berpenghuni...cikgu yg dah berkeluarga, so takde lah sunyi sebab kadang2 bila diaorg mengetuk2, menggoreng2 kt dapur, sampai kt rumah aku...

Tahun ni jugak caterer sekolah aku tu tak buka kedai...so, mmg aku kene keluar lah nmpaknya kalau nk berbuka...kalau tak mcm tahun lepas, dia masak kt kantin sekolah sebelum bawa ke bazaar..so, sempat la aku menapow lauk...tahun ni, katanya nk rehat...mmg tak buka kedai...nasib lah badaaaan..

Tahun ni jugak first time aku berpuasa sambil mengajar pagi dan petang....adooooi tabahlah...Isnin, Selasa dan Rabu mcm biasa aku akan start mengajar 7.30 pagi sampai la 5.30 petang...cuma hari Khamis masuk sekolah jam 12 tengahari dan Jumaat jam 2.30 petang..tengah berdebar ni...esok mcmana la...larat ke tidak..hish..berdebar aku...

Ok laaah..banyak plk nk diceritakan...terima kasih la pada kak Zila yg telah memberi cadangan utk update blog selepas Subuh nih...

Selamat berpuasa bagi semua umat Islam di atas muka bumi ini...Ramadhan Kareem.~


3 comments:

Janggel said...

SELAMAT BERPUASA!

deaf-angel said...

ajar pagi sampai petang.

Kena minum madu beb time sahur , jaga suara.

::alifdalmim:: said...

Janggel,

Selamat berpuasa juga..!


Bro.Deaf,

ye lorh..penat tu mmg ada..masa hari pertama tu rasa penat n mengantukkkk jer..nk beli madu tu tak tahu nk beli mana yg ori.