Wednesday, October 20, 2010

:: Nenek Moyang ::


Assalamualaikum wbt..

Musim sibuk kembali lagi..

Sekarang da nak akhir tahun ni makin banyak pula aktiviti yang akan dan bakal berlangsung..last week, Perkhemahan Perdanan Unit Beruniform SKTK..this week pulak Kem Bestari Solat...next week plk ada Perkhemahan Unit Pengawas..minggu depannya pulak akan ke Perak selama beberapa hari..dan minggu selepasnya pulak ada lawatan guru-guru ke Langkawi..lepas tu cuti sekolah akhir tahun pun bermula...yabedabeduu...

Memandangkan sekarang ni budak tengah menjalani Peperiksaan Akhir Tahun, so paper Bahasa Arab adalah paper pertama sekali dan dibuat awal seminggu sebab nak mengelakkan guru-guru yang menanda paper berkenaan lambat menghantar markah kepada guru kelas..al maklum tenaga pengajar tak ckup..huhu

Tadi tengah syok2 menanda kertas kelas 2 Arif...aku perasan la ada sorang budak ni dia tulis nama dia SUPER PENUH! .. ye, ada bukti..sila la tengok..mcm2 la gelagat budak2 ni jawab exam..ada yg tulis nama pendek, nama terbalik la..tp ini yang paling best...hahaha..layann~



Izzat Izzuddin bin Ahmad bin Hamdan bin Haji Lunduk

:D

4 comments:

deaf-angel said...

dia ingat ye full name bin of bin..

apa pun, harap dia jaga disiplin dan nama cuma masuk suratkhabar untuk benda2 baik,
jangan lah dah besar nama masuk suratkabar pasal benda tak baik..

oooo cucu nye si polan2, oooo cicitnye si polan2..

::alifdalmim:: said...

hahaha..harap2nya gitu la..tapi aritu budak ni dia g warnakan rambut dia ngn color merah...hangen je ustaz Adam masa tuh..hihihi..esoknya, da ok balik.

Fakeh said...

Berikut ialah beberapa kajian dan bahan bukti yang akan memberi kita faham dengan jelas tentang gerakan senyap Kaum Muda dan Wahabbi Salafi yang sedang mengancam aqidah umat islam di negara ini.

SILA KLIK http://www.docstoc.com
UNTUK CARIAN TAJUK-TAJUK BERIKUT
• Bangsa Melayu Mengikut Ulama Ahlu Sunnah Wal Jamaah
• Tok Ayah Zid Kedai Lalat
• Kuasa Tiang Kepada Cita-Cita
• 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah
• Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
• Jom Kenali Dr Maza & Co
• Ahlul Bait Yang Dicerca

SILA KLIK http://www.4shared.com
UNTUK CARIAN TAJUK-TAJUK BERIKUT
• Rasulullah Budak Kampung
• Maulid Tandingi Krismas
• Sifat 20 Tidak Wajib (Nik Aziz)
• Wahabbi Adalah ASWJ (Hadi Awang – Part 1)
• Wahabbi Adalah ASWJ (Hadi Awang – Part 2)
• Asma’ Wa Sifat (Hadi Awang)
• Sifat 20 – Dr Mohd Asri al-Wahabbi
• Sifat 20 – Rasul Dahri al-Wahabbi
• Sifat 20 – Fathul Bari al-Wahabbi

Taklif pengkaji telah pun selesai, maka terserahlah kepada budi bicara pembaca sekalian untuk menerima ataupun sebaliknya. Bagi mereka yang mendapat hidayah, maka bertindaklah mengikut kadar upaya tangan (kuasa/undi), lidah (dakwah/hebahan) atau hati (doa) bagi mempertahankan aqidah hakiki Ahlu Sunnah Wal Jamaah yang bersendikan mazhab tauhid Imam Abu Hasan Ali bin Ismail al-Asy'ari ra dan Imam Abu Mansur al-Maturidi ra; mazhab feqah Imam Abu Hanifah ra, Imam Malik bin Anas ra, Imam Muhammad as-Syafie ra atau Imam Ahmad bin Hanbal ra; mazhab tasauf Imam Ghazali qsa dan Imam Junaid al-Baghdadi qsa.


FAKEH KHALIFAH SAK
fakeh@hush.com

Miss Sha said...

bagus oh budak ni~
hehe teringat dlu mse tadika
xreti eje name sndri
drp aishah --->> eje aishaha

haha smpai skrg akk2 sha msih ingt =)